Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Bose vinder igen kampen mod støj med Noise Cancelling Headphones 700

Bose har givet deres støjreducerende høretelefoner et flot nyt design. Prisen har dog også fået et nøk i vejret. Foto: Silas Bang
Flottere design, dybere lyd og en stærkere støjreducering. Bose har igen sat sig på tronen af de støjreducerende høretelefoner med Noise Cancelling Headphones 700.

Jeg er ikke audiofil.

Jeg er ikke nørdet omkring lyd som nogle af mine kollegaer, der glædes over små forskelle i lydtoner mellem markedets bedste højtalere eller høretelefoner.

Men mit hoved falder tilbage mod ryglænet, øjnene glider i, og jeg nyder pludselig min yndlingsrock og opdager nye finesser i sangene, når Bose Noise Cancelling Headphones 700 placeres om ørerne af mig.

For de leverer en virkelig stærk lyd, hvor nuancerne i musikken fremhæves på en helt anden måde end med mine in-ear høretelefoner. Og der er samtidig en lidt dybere bass og et mindre metallisk lydbillede end i Boses populære forgænger QuietComfort 35II.

Men Bose, der i 2014 satte sig på tronen af støjreducering med deres QC25-høretelefoner, har også måtte oppe sig oven på hård konkurrence fra især Sony. Og Panasonic, Microsoft og danske B&O har også taget en bid af markedet med stærke produkter.

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Touch styrer musikken

Med Noise Cancelling Headphones 700 har Bose indhentet og for mig at se også overhalet Sonys seneste bud, WH-1000XM3, som jeg begejstret anmeldte i december sidste år.

Det har Bose for det første gjort med et helt nyt design. Et metallisk hovedbånd med en blød inderside spidder de to ørekopper, hvilket både skaber en smart justering af høretelefonerne om hovedet og et mere råt og genkendeligt design.

Ulempen er, at høretelefonerne ikke kan pakkes lige så meget sammen som forgængeren, og det medfølgende etui - nu med et smart rum til kabler - er derfor lidt større.

Til gengæld har Bose fulgt Sonys eksempel og tilføjet touch-styring af musikken på højre ørekop. Det er både muligt at starte/pause musikken, skrue op og ned for lyden, skifte sang og tage telefonen. Det fungerer rigtig godt - selvom man godt kan komme til at aktivere funktionerne, når man retter på høretelefonerne.

Der er stadig tre fysiske knapper, der bruges til at tænde/slukke, tilkalde den digitale assistent som Siri, Alexa eller Google Assistant, styre bluetooth og til at justere støjreduceringens 11 niveauer.

App'en har mangler

Støjreduceringen er forbedret lidt i forhold til forgængeren, men det er sket en større forbedring i samtalekvaliteten der med nu fire mikrofoner klart gør det bedre at bruge høretelefonerne til telefonopkald.

Og hvis du bruger dem sammen med en computer, kan du også tage telefonen, da de modsat høretelefonerne fra Sony kan tilsluttes to devices samtidigt.

Men selvom Bose har taget tronen tilbage, er der nogle men'er. Boses nye App er ikke imponerende. Hvorfor skal man oprette en bruger for at komme i gang? og hvorfor kan man ikke justere lyden efter egne præferencer?

Sidstnævnte skulle dog være på vej.

Derudover har Bose sat en lidt høj pris på sine høretelefoner på 3200 kroner. Det er 400 kroner mere, end hvad Sonys kostede som nye for ét år siden og 1000 kroner mere nu.

Men hvis du er audiofil - eller som mig måske er ved at blive det - er Bose NCH 700 klart en overvejelse værd.

Pris og tilgængelighed: Bose Noise Cancelling Headphones 700 fås til 3199 kroner online og i danske butikker i farverne sort eller sølv.

På den højre ørekop er der nu indbygget touch-styring af musikken. Det er en god forbedring. Foto: Silas Bang
I etuiet er der nu et indbygget rum til de to medfølgende kabler: et usb-c til opladning og et jminijack til tilslutning til fx en computer. Foto: Silas Bang
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Trods lussing var træner tilfreds

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce