Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Dandara forfører, men kun flygtigt

Dandara ser stort på tyngdekraften, og det unikke gameplay, hvor man peger, hvor man vil hen, og så suser derhen - upåagtet, hvad der vender op, ned eller til siden - er en god ide. Desværre er styringen ikke lige så god, og det bliver hurtigt en frustrerende affære. Pr-foto
Dandara: Trials of Fear har en række gode elementer, men det ender med at være en kort romance
Annonce

Dandara er ikke noget nyt spil. Men i anledning af den nye Trials of Fear-udgave er lanceret på Nintendo Switch, har jeg endelig fået set nærmere på spillet.

Indledningvist lod jeg mig forføre af den drømmende stemning, den unikke styring og den retro grafik – men fascinationen var flygtig, og på den lange bane kunne jeg ikke forelske mig i Dandara. Det er kompliceret, som facebook ville formulere det.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce

Særlig stemning

I Dandara er du hovedpersonen i et dystopisk samfund, hvor der ikke er nogen tyngdekraft, og Dandara hopper i stedet eller skyder sig fra overflade til overflade. Det er underordnet om hun vender på hovedet eller på siden, og det samme gælder fjenderne.

Jeg blev jeg aldrig rigtigt venner med styringen på Nintendo Switch, selvom jeg synes om ideen for gameplayet. Dandara fås på et hav af platforme, også smartphone, og det virker som om, at man har prioriteret cross-platform styring over gameplay, og det er synd.

Grafikken er retro-pixeleret og har sin egen charme. Den understøttes af et lækkert soundtrack, der sammen med pixel-grafikken giver en særlig stemning til Dandara, som er drømmende og fascinerende.

Banedesignet er dog noget ensformigt, og det bliver meget tidligt i spillet frustrerende med backtracking i så ensformige omgivelser.

Annonce

Hård konkurrence

Dandara er en såkaldt metroidvania platformer. Navnet kommer fra Nintendos Metroid-spil og dækker over en særlig platform-genre, hvor du bevæger dig frem og ofte tilbage i kringlede, uoverskuelige baner og skal låse op for nye genstande og evner for at kunne avancere. Den genre er jeg helt vild med, læs bare min seneste anmeldelse af Ori and the Will of the Wisps, men det er jeg ikke ene om at være.

Genren er ekstremt populær, ikke mindst på Nintendo Switch, og konkurrencen er derfor også hård. Tag bare spil som Dead Cells, Hollow Knight og førnævnte Ori, og du har tre kæmpe-titler, der er svære at konkurrere med. Og det er den konkurrence, som Dandara bliver målt imod.

Dandara: Trials of Fear er en i bedste fald gennemsnitlig metriodvania platformer, som kun kan anbefales, hvis du allerede har spillet igennem nogle af de andre titler, jeg nævner i anmeldelsen her. Og selv da skal du virkelig ville genren.

Titel: Dandara: Trials of Fear

Udgivelsesdato: 6. februar 2018

Platform: Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC, Mac, Linux, iOs og Android

Grafikken i Dandara er pixeleret, og farverne er med et retro-nik til 80'ernes platformspil. Musikken er i samme boldgade, og både musik, grafik og historie er meget stemningsfuld. Desværre er der ikke så meget under overfladen, og med så mange andre rigtig gode metroidvania-spil på markedet, fomår Dandara ikke at skille sig positivt ud. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Annonce