Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Final Fantasy møder Fitness World i Ring Fit Adventure

Ring Fit Adventure har trods gode styremekanismer svært ved for alvor at slå igennem. Pr-foto
Nintendo er originale på ny i Ring Fit Adventure, men modsat Labo er det svært at lade sig begejstre i længere tid
Annonce

Ring Fit Adventure er et af den slags spil, som kun Nintendo kan finde på at lave: både nyskabende og bagudskuende samt med et tilpas skørt koncept, der vil mere end ”bare” være et konsolspil.

På den konto opfylder spillet derfor helt klart præmissen for et Nintendo-spil.

Om den japanske spilgigant så også når i mål med Ring Fit, der vel bedst kan beskrives som noget så underligt som et RPG-fitness-spil, er desværre knap så ligetil at sætte flueben ved.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.
Annonce

Styremekanik fungerer

Ganske vist fungerer styremekanikken i spillet overraskende godt med den ene Joy-Con-controller påsat en ring, der holdes i hånden, og den anden spændt fast til benet. Og godt nok virker det hurtigt helt naturligt at bruge fitness-bevægelser til at angribe monstre med.

Spiloplevelsen bliver desværre bare aldrig fordybende nok, og en erstatning for en rigtig træning bliver det heller ikke.

Man ender derfor med at stå lidt utilfredsstillet tilbage og overveje, om man skal sætte Final Fantasy på konsollen eller tage ned i træningscentret.

Annonce

RPG-finte er ikke nok

Det er muligt at spille diverse minigames i Ring Fit, men spillets helt store attraktion er adventure mode, som er brygget på den gode gamle RPG-opskrift med skills, der forbedres, efterhånden, som man kommer længere i spillet, samt angreb og forsvar, der går på tur mellem spilleren og de monstre, man kæmper imod.

RPG-finten med et skills-træ, der skal lokke spillere tilbage igen og igen, har efterhånden bredt sig til de fleste spilgenrer - med god grund. For det er yderst vanedannende og en god opskrift for længere holdbarhed. Desværre har det ikke den ønskede effekt i Ring Fit, der ret hurtigt bliver ensformigt at spille og derfor aldrig rigtigt kommer ind under huden på én.

Det primære i Ring Fit Adventure er det sidste, altså eventyr-delen - men RPG-elementerne i spillet er for overfladiske. Pr-foto
Annonce

Lander mellem to stole

Det er svært at se, hvem Ring Fit Adventure egentlig skal henvende sig til på lange bane, når nyhedsværdien har lagt sig – heller ikke selv om det har masser af glimt i øjet og rigtig fine styringsmekanismer. Spillet bliver simpelthen offer for sin egen præmis og sætter sig mellem to stole, hvor det aldrig bliver hårdt nok på fitness-fronten eller indholdsrigt nok på rollespilsfronten.

Selvom Nintendo skal have ros for at turde lave noget helt anderledes, er det svært helhjertet at anbefale spillet, der ligesom så mange andre fitness-gadgets formentlig bare kommer til at ligge og samle støv bagest i skabet.

Titel: Ring Fit Adventure

Platform: Nintendo Switch

Udgivelsesdato: 18. oktober

Der er også flere mini-spil i Ring Fit Adventure, som udnytter styremekanismerne godt. Pr-foto
Nintendo skal have ros for igen-igen at gå helt egne veje og finde på en ny måde at spille på. Pr-foto
Ring Fit Adventure lander desværre mellem to stole, hvor det fysiske ikke er hårdt eller sjovt nok og RPG-delen er for letbenet. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce