Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Gears går nye veje med Tactics

Gears Tactics skifter fra tredjeperson til et overview, som vi kender det fra XCOM, Fire Emblem og andre tur-baserede strategispil. Denne type spil egner sig bedst til tastatur og mus, og Gears Tactics udkommer i første omgang også kun til pc og ikke til Xbox One. Der kommer dog en Xbox One-version senere i 2020, og Fire Emblem viste også, at genren sagtens kan spilles med en controller. Pr-foto
Gears går fra adrenalinpumpende run-for-cover shooter til tur-baseret strategi a la XCOM. Men kan de to ting overhovedet forenes?
Annonce

Xbox Game Studios er på banen med et turbaseret strategispil, som fungerer som en forlængelse af historien og universet i den yderst populære Gears-serie, tidligere Gears of War.

En opfølger i det populære Gears-univers er måske ikke så opsigtsvækkende, selvom det plejer at være en større begivenhed, nej, det opsigtsvækkende her er, at Gears denne gang er gået over til tur-baseret strategi a la XCOM.

Gears of War-serien er indbegrebet af shoot-and-hide genren, hvor man sprinter frem - eller tilbage - skyder og omhyggeligt sørger for at søge skjul undervejs. Nu går serien en helt anden vej, men kan tur-baseret strategi overhovedet forenes med Gears-seriens intensitet?

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce

Tro mod universet

Der er blevet gjort meget for at bevare stemningen, man kender fra de øvrige spil i serien. Skiftet fra first-person shooter til tur-baseret strategi betyder ikke, at du skal undvære de kendte karakterer fra de tidligere serier. Der er Grubs, som vi kender dem, og du får rig mulighed for at smadre drones, boomers, therons, beserkers osv., som man plejer.

Den trykkede stemning og universet fra de øvrige spil bevares desuden via de flotte cut-scenes. Både lyd og grafik er tro mod Gears-spillene og kører endda på samme motor som seneste Gears.

Selve gameplayet er dog ikke så alsidigt som de fine cut-scenes, og mens sidstnævnte har udmærket skuespil, bliver det hurtigt repetitivt at høre på Gears-råb, motorsav og Grubs. Og det samme gælder i øvrigt for grafikken, der gerne måtte være mere varieret.

Annonce

Velkendt formular

Selvom Gears Tactics går helt nye veje for franchisen, er gameplayet ikke revolutionerende. Hvis du har prøvet andre tur-baserede strategi-spil, som fx det fremragende Fire Emblem fra 2019, så finder du dig hurtigt til rette i Gears Tactics.

I Gears Tactics skiftes spillere og modstandere til at have turen, og modparten venter således pænt - more or less - når den anden har turen. Indledningsvist har man tre muligheder, som kan bruges til angreb, bevægelse eller "special". I takt med at spillet udvikler sig, kommer der flere og flere lag på, så man til sidst kan få nogle ret bad-ass Gears. Hvor man i begyndelsen er begrænset til førnævnte tre muligheder, får man senere op til syv, og man kan således lave enormt meget skade og booste både sig selv og medspillerne.

Bevares, at opgradere ens enheder er jo på ingen måde unikt for dette spil, men undertegnede elsker det stadig. Sæt dit hold, giv det det rigtige gear, opgrader og vælg din mission. Smadr Grubs, loot, vind. Repeat! Det er det Gears Tactics går ud på - simpelt og afhængighedskabende.

Der er mange missioner at vælge imellem, og det er svært at stoppe igen. Missioner minder en del om hinanden, uanset om det er hoved- eller sidemissioner, men når der kommer en stor boss i ny og næ skal man tænke nye strategier ind.

Gears Tactics tilfører ikke tur-baseret strategi-genren meget nyt, men er du til den genre - og til Gears - ja, så vil du elske Gears Tactics.

Titel: Gears Tactics

Platform: Pc

Udgivelsesdato: 28. april 2020

Grafisk er Gears Tactics et flot spil, særligt i cut-scenes, men der måtte gerne være mere variation på banedesign - og også på in-game lydeffekter. Pr-foto
Undervejs i spillet får du tilført flere og flere Gears, altså soldater, til dit hold. Men det er svært at finde en balance mellem de Gears, du har fået tidligt og brugt lang tid på at finpudse, og så pludselig at skulle inkludere nye medlemmer. I praksis førte det til, at jeg brugte de Gears, jeg fik tidligt i spillet, mens de resterende blev bænkevarmere. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce