Annonce
Digitalt

Anmeldelse: "Ori and the Will of the Wisps" klarer den svære 2’er med overskud

Ori and the Blind Forest var en meget ensom rejse for Ori - og gameren - så er der et større persongalleri i Will of the Wisps. Der er nogle, som har brug for hjælp, andre vil gerne hjælpe, mens flere er handlende. Persongalleriet støtter op om den øgede dybde i Will of the Wisps, som har flere RPG-elementer end forgængeren. Pr-foto
"Ori and the Blind Forest" var en perle af et platformspil, men Will of the Wisps fortsætter, hvor 2’eren slap og bygger på med respekt for 1’erens fortræffeligheder

Da "Ori and the Will of the Wisps" tonede frem under Phil Spencers store og meget lange Xbox-præsentation i Microsoft Theater under sidste års E3-messe, gik der et sus gennem salen. Mange, inklusive undertegnede, er faldet pladask for "Ori and the Blind Forest", som er noget af det ypperste, jeg har oplevet inden for platform-genren de senere år - ja, i det hele taget.

"Ori and the Blind Forest" var i både grafik og lyd et mesterværk. Historien var original og elegant fortalt med tilpas få informationer, og gameplayet havde en skarp styring, en afbalanceret læringskurve og den helt rette dosering af henholdsvis parkour-lignende opdagelse og nervepirrende kampe.

"Ori and the Blind Forest" var dermed også en svær etter at følge op på, men alle Ori-fans kan ånde lettede op: "Ori and the Will of the Wisps" leverer på alle de parametre, som etteren excellerede i, og lægger yderligere dybde i spillet.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Eventyret fortsætter

Jeg vil helst ikke afsløre for meget om handlingen i Will of the Wisps - eller the Blind Forest - her, for det er eventyr, der skal opleves og ikke spoiles i en anmeldelse. Jeg vil dog sige, at Will of the Wisps fortsætter, hvor the Blind Forest slutter, og Ori får ikke nogen lettere færd denne gang. Det er smukt, varmt og sørgeligt undervejs - og afsindigt godt fortalt. Grafisk er Will of the Wisps en perle, der lige har fået en tand flottere grafik og flere detaljer end forgængeren. Musikken er lige så stemningsfuld og medrivende som i Blind Forest, og Ori-spillene skriger på et godt anlæg eller et godt headset, så du for alvor kan fordybe dig i magien.

I "Ori and the Will of the Wisps" styrer du - mere eller mindre - som i etteren. Du hopper og løber indledningsvist, og så bliver der ellers bygget evner på, som eventyret udvikler sig. Der er lagt væsentligt flere lag ind i Will of the Wisps, der lugter meget mere af RPG, end Blind Forest gjorde.

Det kommer til udtryk ved, at du i højere grad nu selv er herre over, hvilke evner du føjer til Ori og hvornår. Du kan nemlig købe en række evner og angreb undervejs, men i modsætning til Blind Forest er du nu tvunget til at vælge, hvilke evner og angreb du bruger. De kan ikke alle være aktive på én gang. Jeg var ofte inde i mit evnetræ og tilpasse Oris evner til en given situation, for nogle er meget fokuserede på overlevelse - fx. ved at øge angreb og forsvar, mens andre er mere fokuserede på at udforske kortet - fx. ved at kunne hoppe langt og flere gange.

Annonce

Mere dybde

Du får nogle evner fra det såkaldte ånde-træ som i Blind Forest, men mange evner skal købes eller fortjenes ved at klare missioner. Ja, Ori rummer nemlig en række missioner og side-missioner nu, og der er også kommet en række karakterer til, som man kan tale med, hjælpe og få hjælp af, undervejs. Det klæder spillet, at der er kommet flere lag i både handling og gameplay, og heldigvis kommer al dialog nu på dansk, så familiens yngste gamere også kan få mere ud af spillet.

Som det nok er til at læse ud af min anmeldelse her, er "Ori and the Will of the Wisps" et seksstjernet eventyr. Det er en af de bedste platform-spil, jeg har spillet, og Ori kan med rette mænge sig med legender som Mario og Rayman.

Hvis du kun skal spille én platformer i 2020, så skal det være "Ori and the Will of the Wisps" - og hvis du endnu ikke har spillet "Ori and the Blind Forest", så spil det først.

Seks stjerner ud af seks

Titel: "Ori and the Will of the Wisps"

Udgivelsesdato: 10. marts 2020

Platform: Xbox One og pc

Der er masser af varme i Ori and the Will of the Wisps, men som i Ori and the Blind Forest må Ori, Naru og Gumo gå mange prøvelser igennem undervejs. Pr-foto
Ori and the Will of the Wisps er både sørgelig og uhyggelig undervejs, men det går an at spille det med familiens yngste gamere - ikke mindst, fordi al dialog er skrevet på dansk. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Sønderborg

Nanna er ny på JydskeVestkysten: Vil fortælle grønne historier

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Erhverv

Skal du ud og spise i Flensborg? Flere restauranter kræver stadig test, selvom myndighederne har lempet reglerne

Annonce