Annonce
Livsstil

Anmeldelse: Philips Hue er god til hyggebelysning og tyverisikring af hjemmet

I startsættet medfølger en bridge, der skal forbindes til din wifi-router. Herefter er opsætningen meget nem. Det kræver blot, at man henter Philips Hue-appen, klikker på den store runde knap på bridgen, og så er man i gang. Pressefoto: Philips
Har du mange lamper i dit hjem, hvor du ikke kan dæmpe lyset? Netop her er intelligente pærer som Philips Hue smarte – men mest til bord- og gulvlamper, der er forbundet med ledning til stikkontakten.
Annonce

Er smart lys overhovedet smart? Det spørgsmål har jeg forsøgt at besvare de sidste par måneder, hvor Philips Hues intelligente pærer er flyttet ind i mit hjem. Svaret er ja! Men ikke til alt. For en almindelig lyskontakt fungerer jo glimrende til det problem, den løser – at tænde og slukke for lyset. Til lige præcis det formål bringer Philips Hue (og andre smart lys) ikke mere værdi i dit hjem. Faktisk er det mere besværligt at finde sin telefon frem og åbne en app for at tænde lyset, og selv hvis du har en lyskontakt fra Philips, så opnår du kun den samme funktionalitet som den gammeldags kontakt, der blev opfundet i 1864.

Jo, det er da sjovt, at du kan sige ”Hej Siri, tænd lyset i stuen” til din iPhone eller bruge en smarthøjtaler som Google Home eller Amazon Echo til at styre dine lamper, men det er mere lir, end det er funktionelt.

Philips har lavet en hel serie af udendørslamper samt diverse sensorer, der kan bruges sammen med Hue-appen. For eksempel til at tænde lyset indenfor efter et stykke tid, hvis sensoren registrerer bevægelse udenfor – én ret smart tyverisikring, da tyven måske tror, at man har hørt en lyd og er stået op. Pressefoto: Philips
Annonce

Hyggebelysning i stuen

Der, hvor Philips Hue kommer til sin ret, er i selve lyset. I min egen stue har vi mange gulv- og bordlamper, hvor vi tidligere ikke kunne dæmpe lyset, men det er nu muligt via Hue-appen, hvor man også kan ændre farveprofiler, så man kan læse bøger i et meget hvidt og energisk lys, mens man om aftenen kan skifte til et mere afslappende og varmt lys, der skaber hygge og ro. Via appen eller ved at klikke på Philips’ lysdæmperkontakt (der følger med i startpakken), kan jeg nu også tænde for alle mine gulv- og bordlamper på én gang, uden at skulle rundt i stuen og trykke på samtlige kontakter – det er smart!

Jeg synes dog, at Hue-pærerne er mest anvendelige til netop de lamper, der er forbundet med ledning til et almindeligt strømstik. For sætter du for eksempel en smart-pærer i lampen over spisebordet, og din familie bruger den almindelige lyskontakt til at slukke lyset, så kan du ikke tænde det med appen næste gang. Her er du tvunget til enten helt at fjerne den almindelige lyskontakt eller aftale med alle i huset, at de ikke bruger den.

Annonce

God til tyverisikring

Philips Hue-appen rummer mange smarte funktioner, der kan automatisere dit hjem. Især de funktioner, der omhandler tyverisikring, er meget brugbare. Eksempelvis kan du få lyset til at tænde i forskellige rum på tilfældige tidspunkter om aftenen, så det ligner, at du er hjemme, selvom du er bortrejst. Har du også en udendørssensor fra Hue-serien, kan du få det til at ligne, at du har hørt en lyd og er stået op ved, at pærerne først tænder 10-20 sekunder efter, sensoren har registreret en bevægelse.

I en helt anden boldgade, kan du bruge Hue-appen til at lave feststemning i dit hjem ved at lade musikken styre lyset. Det kræver dog, at man afspiller musikken fra en PC eller Mac. Samme funktion kan desuden bruges, når man ser film eller spiller computer, så billedet på skærmen oversættes til lyseffekter i Hue-pærerne.

Pris og tilgængelighed: Philips Hue Starter Kit koster fra 767 kroner uden farver og fra 1167 kroner med farver. I begge udgaver får man tre pærer, en Hue Bridge samt en lysdæmperkontakt.

Philips Hue Starter Kit fås både i en udgave (white) til cirka 767 kroner, hvor pærerne kun kan lyse hvidt, i en lidt dyrere udgave (ambiance), hvor det hvide lys kan justeres til en varmere glød samt i den dyreste udgave til 1167 kroner (color), hvor du kan skifte imellem farverne. Pressefoto: Philips
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce