Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Pokémon Mystery Dungeon DX har en snæver målgruppe

I Pokémon Mystery Dungeon DX er man et menneske, der har forvandlet sig til en pokémon. Mens man prøver at finde ud af hvorfor, bliver man en del af et redningshold, der udforsker dungeons for at redde andre pokémon. Pr-foto
Nuttet grafik, komplekst gameplay og alt for meget ligegyldig tekst gør det svært at elske Pokémon Mystery Dungeon DX

Pokémon Mystery Dungeon DX er en hård nød at knække. På overfladen appellerer den pusse-nussede grafik, overfloden af pokémon og den banale historie til de yngste gamere, men under alt det gemmer sig et meget teksttungt spil med et – sammenlignet med andre pokémon-spil – komplekst gameplay.

De yngste gamere kan med andre ord ikke være med, og spørgsmålet er så, om de ældre gider.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Malet i vandfarve

I Mystery Dungeon er du, da du vågner op forvandlet fra menneske til pokémon. Du er nu fanget i en pokémons krop og kan tale med andre pokémons. Mens du prøver at regne ud hvorfor, går du med i et redningshold, der skal klare en række dungeons og redde en masse pokémon. Som man jo gør i sådan en situation.

Mystery Dungeon, der er et remake af Pokémon Mystery Dungeon Blue/Red Rescue Team fra 2006, har fået et gevaldigt grafisk make-over, og hele verdenen fremstår i 2020, som var den malet med vandfarver. Det er et ret unikt udtryk med masser af farver, og om man bryder sig om det eller ej, vil nok være en smagssag.

Musikken minder en del om øvrige pokémon-spil, men så holder lighederne også op.

Annonce

Turbaseret taktik

Pokémon Mystery Dungeon DX adskiller sig på en række områder fra traditionelle pokémon-spil. For det første er du en pokémon og ikke en pokémon-træner. For det andet er spillet bygget op som en traditionel ”dungeon-crawler” og ikke et RPG, altså med en centralt liggende by, hvorfra du ”crawler” igennem den ene dungeon efter den anden – altså løser din mission og høster din belønning – og derpå returnerer til byen for at opgradere dine pokémon og finde nye missioner. Og for det tredje, så er Pokémon Mystery turbaseret og ikke realtime. Pokémon-kampe har alle dage været turbaserede, men her er det alt, hvad du foretager det i en dungeon, der er det.

Alle dungeons fungerer på den måde, at fjenderne kun bevæger sig, når du bevæger dig. Så kampene er turbaserede, og du kan drage fordel af din viden om pokémon, hvis du har spillet andre spil – men selve din udforskning af den enkelte dungeon er også turbaseret. Det øger de taktiske lag i spillet, som på sin vis minder mere om XCOM end klassisk pokémon. Hvis ikke det lige var for alle de pokémons.

Der er rigtigt meget tekst i Pokémon Mystery Dungeon DX, og det taler imod, at det skulle være et spil til de yngste - i hvert fald i Danmark, hvor børnene er bedst til dansk. Pr-foto
Annonce

Snæver målgruppe

Som man måske allerede har gættet, er jeg ikke kæmpe fan af Mystery Dungeon. Jeg synes, det er for nuttet og kedeligt til at fange mig, og mine børn synes, det er for tekst-tungt og langsomt at spille. Læg dertil en kluntet styring, en grafik der i bedste fald vil dele vandene og et ekstremt repetitivt gameplay, og så rammer Mystery Dungeon altså en meget snæver målgruppe.

Jeg er egentlig fan af turbaseret strategi, som fx XCOM, og også af pokémon-spillene i øvrigt – men i dette tilfælde giver plus og plus altså minus.

Titel: Pokémon Mystery Dungeon DX

Platform: Nintendo Switch

Lanceringsdato: 6. marts

Styringen er kluntet og upræcis, og jeg oplevede tit, at jeg ikke helt var herre over, hvor min pokémon bevægede sig hen i de enkelte dungeons. Det kan tilgives i de første dungeons, hvor sværhedsgraden er overkommelig, men derefter bliver det frustrerende. Pr-foto
De mange missioner i Mystery Dungeon er meget ensformige, og selvom de utallige dungeons bliver auto-genereret og derfor aldrig er ens, føles de alligevel meget ensformige at komme igennem. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Sønderborg

Nanna er ny på JydskeVestkysten: Vil fortælle grønne historier

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Erhverv

Skal du ud og spise i Flensborg? Flere restauranter kræver stadig test, selvom myndighederne har lempet reglerne

Annonce