Annonce
Livsstil

Anmeldelse: Pundit er for ægte fodboldfans med klæbehjerner

Pundit kombinerer paratviden om fodbold med klassiske brætspil-elementer, hvor man rykker rundt på banen, trækker taktik-kort og forsøger at forbedre egne chancer, alt imens man saboterer modstanderholdet. Spil-designet er gennemført, både visuelt, i selve spillets regler og mekanikker og i spørgsmålene, der bærer præg af at være udført af fans. Pr-foto
Det danske brætspil Pundit er lavet af fans og for fans, der ved en masse om især europæisk fodbold – og tør dyste mod et hold af ligesindede

Hvem var årets målmand i Serie A i 2000? Hvad var navnet på angriberen, Real Madrid hentede, da Atletico Madrid lukkede sit talentakademi i 1992? Og hvem var det danske landsholds foretrukne højreback under VM i 1998 – af nogle husket for at være en del af Brian Laudrups legendariske målfejring mod Brasilien i kvartfinalen ved samme VM?

Kan du svare på disse og mange flere spørgsmål om engelsk, italiensk, spansk, tysk og selvfølgelig dansk fodbold, så er Pundit måske et spil for dig.

Aflever og scor

I brætspillet dyster to hold mod hinanden, om hvem der kan score flest mål i løbet af 45 minutter. For at score mål skal holdene svare rigtigt på spørgsmål for at ”aflevere” bolden frem ad banen – det vil sige rykke brikken fremad. Et rigtigt svar giver ét felt fremad, eller man kan vælge at trække et taktikkort, der kan give en fordel eller ulempe i det videre spil.

Der er masser af spørgsmål af varierende sværhedsgrad i Pundit, så det er er muligt at justere niveauet, hvis det ene hold har eksperter, der husker bedre, end det andet hold. Pr-foto

For at kunne aflevere bolden fremad, skal man have boldbesiddelse. Der er således et angribende hold, og et forsvarende hold, der skiftes til at have bolden. Når man svarer rigtigt, kan man aflevere bolden fremad – eller trække et taktikkort. Nogle taktikkort har en øjeblikkelig effekt – for eksempel hvis man får et rødt kort, mens andre kan gemmes og bruges på det rette tidspunkt for at øge egne chancer eller ødelægge modstanderholdets chancer. På den måde hæver Pundit sig over at være et Trivial Pursuit-spil kun med fodboldspørgsmål.

Annonce

For fans

Det taktiske element, brættets udformning som en fodboldbane, kombineret med spørgsmålenes karakter, gør Pundit til en meget helstøbt oplevelse, der vil appellere til ægte fodboldfans, der kan svare på mange af de veludførte spørgsmål.

Der er mange detaljer i spørgsmålene, og de vidner om, at spillet er lavet af fans for fans – og der er klogeligt inkluderet spørgsmål i forskellige sværhedsgrader, så det er muligt at udligne oddsene, hvis to hold ikke er lige stærke i deres fodboldviden. Ud over spørgsmål om klubfodbold i førnævnte ligaer, er der også spørgsmål om landsholdet, VM/EM og mesterholdenes turnering.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Pundit er et velafbalanceret brætspil, der er simpelt nok til, at alle kan komme hurtigt i gang med at spille, men med taktisk og et element af held, der gør, at det er mere underholdende end ”bare” en fodboldquiz. Det er oplagt som en del af underholdningen, når venner mødes for at se fodbold – eller når venner mødes, og der ikke er noget fodbold at se.

Pundit kan i skrivende stund kun købes direkte hos producenten.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Hvordan skal jeg forholde mig ved et dødsfald?

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Tyskerne er tossede med sønderjysk liebhaveri: Ejendomsmægler oplever stigning på 350 procent

Aabenraa For abonnenter

Byen kommer tættere på: Faxe Kalk er bekymret for udviklingen på havnen

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Esbjerg For abonnenter

Vognmand får bøde på 20.000 kroner for glemt adresseændring: Nu er han parat til at gå i retten

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Kolding For abonnenter

Beboere i landsby er bekymrede og retter kritik af botilbud efter brand: De tager ikke vores klager alvorligt

Varde For abonnenter

Han lægger historier på Facebook flere gange om dagen – men åbenheden dækker over en stor lukkethed

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Kolding

Ulovligt fiskeri opdaget i Kolding Fjord: Syv åleruser fundet tæt på havn - ejer står til bøde

Erhverv For abonnenter

Vognmand kæmpede for at holde lastbiler på vejen: Nu har mangel på chauffører tvunget ham til at sælge 15 lastbiler

Sønderborg

Venstre vil tage statsministeren på ordet: - Vi skal turde frigøre folkeskolerne i Sønderborg

Annonce