Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Versa 2 er flot, komfortabelt og funktionelt

Fitbit Versa 2 er en af de flotteste fitness-trackere, jeg har set. Det lette design fungerer både for mænd og kvinder, særligt når uret kommer i rosa/guld som her. Uret er meget let og behageligt at have på, hvilket understøtter den avancerede søvn-tracking, som Fitbit tilbyder. Pr-foto
Opfølgeren til Versa fra Fitbit er bedre på alle parametre, men der mangler indbygget gps og smart-delen kunne være… smartere.
Annonce

Fitbit har efterhånden en hel stribe af såkaldte trackere på markedet; ure, der ud over at vise klokken også holder styr på dit helbred. De måler, hvor mange skridt, du tager dagligt, hvordan du sover, og – hvis du hjælper med korrekt input – om du spiser og drikker, som du skal.

De seneste ure fra Fitbit har inkluderet smartwatch-funktioner, som apps, muligheden for at tage imod opkald og læse sms’er direkte på uret. Disse funktioner har dog ikke været Fitbits styrke, og selv om Versa 2 forbedrer smartwatch-delen, er det stadig de foregående dyder, der vejer tungest. Versa 2 er flot, komfortabelt og funktionelt – når det kommer til dit helbred.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.
Annonce

Flot og komfortabel

Versa 2 er et let ur, der sidder meget behageligt på håndleddet med den medfølgende rem. Fitbit er seriøs omkring sin søvn-tracking, og den del er blevet opgraderet med Versa 2. Hver morgen får du en søvn-score, der er let at afkode - og du kan dykke ned i dyb søvn, rem-søvn osv. efter behov. Og så skal uret jo være behageligt nok til at sove med, hvilket Versa 2 er.

Det er også et flot ur, der er noget mere let i sit udtryk end fx Ionic, og det vil derfor appellere til kvinder – ikke mindst i den flotte rosa/guld-variant, jeg har lånt til testen her.

Displayet er 1,6” og opgraderet fra sin LCD-forgænger til flot og krystalklart Amoled. Displayet er beskyttet mod ridser med Gorilla Glass. Versa 2 har kun én knap modsat de tre, som Fitbit plejer, men navigationen er intuitiv. Du kan let navigere rundt på uret og selv opsætte genveje mv. direkte via urets touch-skærm.

Fitbit har nogle af de bedste batteritider på markedet, og Versa 2 er ingen undtagelse. Den kan klare sig i fem dage uden opladning, afhængig af hvordan man bruger det selvfølgelig. Versa 2 tilbyder som noget nyt, at displayet kan være tændt hele tiden, hvilket jeg har savnet ved forgængerne – men det går selvfølgelig ud over batteritiden, hvis man slår det til. Apropos opladning kan jeg ikke undlade at nævne, at opladeren til Versa 2 er enorm. Det er den største og grimmeste oplader, jeg har set til et ur.

Annonce

Tracker først og fremmest

Fitbit har for få apps til for alvor at true fx. Huawei og Apple på smartwatch-markedet, og det ændrer sig ikke med Versa 2. Det er først og fremmest en tracker, der også har smartwatch-funktioner. Og de smartwatch-funktioner kræver, at Versa 2 har forbindelse til din telefon. Så kan du spille musik, læse beskeder og tage imod opkald, og som noget nyt kan du stemmestyre det med Alexa. Hvis du har en Android-telefon, vil du kunne besvare sms’er med stemmekommandoer – det har jeg desværre ikke kunnet teste med min Iphone.

Versa 2 har Spotify-app, men desværre ingen offline-funktion, du kan dog lægge op til 300 mb musik direkte på urets hukommelse. Så kan du høre musik uden at have telefonen med, hvilket er smart og en funktion, jeg har brugt flittigt. Desværre mangler Versa 2 GPS-tracking, som også er afhængig af, at en telefon er i nærheden – og det er ærgerligt, fordi du så skal have din telefon med på fx. løbe- og cykel-ture.

Alle de data, som Versa 2 indsamler, bliver meget overskueligt præsenteret både direkte på uret og i den app, du har på telefonen. Du kan opsætte egne mål, og Fitbit-appen sender løbende mails og beskeder, når du når milepæle og mål. Den del fungerer upåklageligt og er Versa 2’s helt store styrke.

Fitbit lader dig skræddersy alt fra display til menuer på uret, og selvom der nu kun er én knap - og ikke tre som ved forgængeren - er det let og intuitivt at navigere rundt på uret. Pr-foto
Annonce

Bedre på mange måder

Versa 2 gør alt det, Versa gjorde godt, bedre. Søvn-tracking er blevet forbedret og mere overskueligt. Det er let både at planlægge og måle træning, sætte alarmer og tage imod opkald og beskeder på uret. Det er et plus, at du kan lægge musik på uret, men et minus, at der mangler GPS. Sidstnævnte er for mig største streg i regningen og gør, at Versa 2 ikke kan erstatte Ionic, der i dag koster ca. det samme som Versa 2.

Smart-delen er stadig Fitbits akilleshæl, for der er simpelthen for få apps og en for stor afhængighed af forbindelse til mobilen, til, at Versa 2 for alvor kan kaldes et smartwatch. Men som ur og tracker dækker den alle behov. Det er et flot og komfortabelt ur, der er fremragende til at holde styr på og motivere dig til din træning.

Pris og tilgængelighed: Fitbit Versa 2 kan købes online og i butikker. Vejledende pris er 1.799 kr.

Versa 2 gør alt det, som Versa gjorde godt, bedre. Der er stadig en for stor afhængighed af forbindelse til din smartphone til, at Versa 2 for alvor kan kaldes et smartwatch, men som en fitnesstracker med smartwatch-funktioner, fungerer Versa 2 rigtig godt i det daglige. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce