Annonce
Udland

Anmeldere kalder på Oscar til Joaquin Phoenix for Joker-rolle

Vincenzo Pinto/Ritzau Scanpix
Instruktør Todd Philips' filmatisering af Batman-skurken Jokeren får ros fra udenlandske og danske anmeldere.

Udenlandske anmeldere falder i svime over den kommende skurkefilm "Joker" og særligt hovedrollen Joaquin Phoenix' skuespillerpræstation.

Filmselskabet Warners Bros. seneste version af tegneseriekarakteren Jokeren, der er kendt som skurk i Batman-universet, blev lørdag vist på filmfestivalen i Venedig.

Flere udenlandske og danske anmeldere mener efterfølgende, at Phoenix er favorit til at vinde en Oscar for årets bedste skuespillerpræstation.

- Hans mangel på fedt brænder hans ansigt ned til dets udtryksfulde essens: Sorte øjenbryn, gustne kinder, der er sunket ind i pessimisme, og en fedtet moppe af hår.

- Phoenix spiller en nørd med et sindsforvirret sind, men han er så kontrolleret, at han bliver hypnotiserende, skriver anmelderen for det amerikanske medie The Variety.

Det amerikanske filmmagasin Empire er ligeså begejstret over, hvordan filmens instruktør Todd Phillips formår at skabe en skurk.

- Det er et sørgeligt, kaotisk og langsomt brændende studie af en person, der ikke er synlig, og som ikke engang eksisterer for verden omkring dem, skriver Empire.

Filmmagasinet Indiewire skriver sågar, at Todd Phillips' "Joker", utvivlsomt er den mest dristige genopfindelse af superheltegenren, siden instruktør Christopher Nolans "The Dark Knight" fra 2008 med afdøde Heath Ledger som Jokeren.

Den danske anmelder for Politiken Kim Skotte skrev i weekenden, at han var "nærmest paf" over Joaquin Phoenix' skuespillerpræstation.

- I rollen som ’Joker’ slår han til med teknisk brillans og en galskabens gennemslagskraft, som prompte reducerer samtlige andre potentielle oscarkandidater til outsider, skriver Kim Skotte.

Ikke alle er lige begejstrede for Joaquin Phoenix' præstation.

Hos magasinet Time Magazine mener anmelderen dog, at Phoenix overspiller.

- Joaquin Phoenix spiller så hårdt, at man kan føle desperationen pumpe i hans blodårer.

/ritzau/

Annonce
Time Magazines anmeldelse
The Varietys anmeldelse
Politikens anmeldelse af Joaquin Phoenix
Indiewires anmeldelse
Empires anmeldelse
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce