Annonce
Indland

Anmeldere roser spydig Liam Gallagher på Smukfest

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Liam Gallagher gav publikum, hvad de var kommet for, mener anmeldere. Oasis-hits trak koncerten op.

Den britiske rocksanger Liam Gallagher indtog lørdag aften Smukfest med lige dele solonumre og en god portion hits fra sangerens tid i bandet Oasis.

Og det fungerede i høj grad, mener flere anmeldere, selv om de er enige om, at de gamle Oasis-hits trak noget mere i publikum end Gallaghers solosange.

Jyllands Postens anmelder Kasper Schütt-Jensen giver koncerten fire ud af seks stjerner med vurderingen af, at rockstjernen leverede mere end blot et nostalgitrip for gamle Oasis-fans.

Anmelderen laver også den naturlige sammenligning med Liam Gallaghers bror, Noel Gallagher, der spillede på Roskilde Festival i juli.

Det slag vinder Liam Gallagher, mener han.

- Ja, det kan godt være, at Noel Gallaghers soloplader er mere sofistikerede end lillebrorens, men de er også væsentligt kedeligere og nærmest blottede for gode melodier.

- Så lad blot Oasis være historie og lad Liam Gallagher føre arven fra bandet videre, skriver han.

Gaffa stemmer i og kvitterer også med fire ud af seks stjerner.

- Især ”Cigarettes & Alcohol”, ”Wonderwall” og ”Champagne Supernova” ramte lige i skiven, så selv Gallagher nikkede anerkendende med det, bøgeskoven kunne tilbyde, skriver anmelderen Esben Suurballe Christensen.

Han kritiserer desuden Smukfest for at have placeret sangeren på Stjernescenen, der er noget mindre end festivalens midtpunkt, Bøgescenerne.

BT's anmelder Jeppe Elkjær Andersen var mest underholdt af Liam Gallaghers spydige kommentarer mellem numrene, der blev leveret på et svært forståeligt britisk.

Han giver dog alligevel 46-årige Gallaghers optræden tre ud af seks stjerner.

- Lyden til koncerten var ikke specielt god. Faktisk var den tæt på dårlig. Men underholdningsværdien var høj.

- Personligt grinede jeg flere gange. Det var ikke altid, jeg vidste præcis af hvad. Men sjovt var det.

- Selve musikken var ikke noget videre at skrive hjem om. Bandet på scenen kunne lige så godt have været papfigurer, så lidt bevægede de sig. De spillede dog uden anmærkninger, skriver han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce