Annonce
Kolding

Anmelderrost restaurant gik konkurs: Nu rykker frikirke ind i lokalerne

Kolding Frikirke har lejet sig ind i det tidligere SmækkerLækker i Låsbygade. Privatfoto

Kolding Frikirke har lejet sig ind i det tidligere Smækker Lækker i Låsbygade. Kirken håber, at flere forbipasserende vil kigge ind.

Kolding: Tre års madeventyr sluttede i efteråret for restauranten SmækkerLækker, der gik konkurs, men nu er der igen kommet liv i lokalet Låsbygade 27.

Siden nytår har Kolding Frikirke nemlig holdt til på adressen, hvor der er aktiviteter flere gange om ugen. Hidtil har kirken haft lokaler i Volkerts Fabrikker i Dalbygade, men med det nye lokale håber man at komme i kontakt med flere forbipasserende.

- Vi kunne godt tænke os at være kirke for folk, som ikke er vant til at gå i kirke. Vi vil gerne være et alternativ, en slags cafékirke, forklarer pastor i Kolding Frikirke Simon Marker Pedersen, som understreger, at alle er velkomne til at kigge ind, når der er aktiviteter i kirken.

- Vi håber, at folk har lyst til en kop kakao og en snak om gud, og jeg synes allerede, det har været en succes i forhold til at vække nysgerrigheden blandt folk, tilføjer han.

Annonce

Kirken

Kolding Frikirke er en pinsekirke, som blev oprettet for tre år siden.

Hidtil har kirken holdt til i Volkerts Fabrikker, men nu er den flyttet til Låsbygade 27, det tidligere SmækkerLækker.

Alle er velkomne i kirken, som finansieres udelukkende baseret på frivillige gaver.

Gudstjeneste og mad

Med tiden er det håbet, at der kan holdes åbent dagligt i kirkens lokale, som har fået navnet Lighthouse. I øjeblikket er der dog kun faste arrangementer et par dage om ugen - og søndag, hvor der er gudstjeneste klokken 16.

Lokalets fortid som restaurant kommer i øvrigt fortsat til sin ret hver anden søndag, hvor der serveres mad efter gudstjenesten.

Man kan holde sig orienteret om Kolding Frikirkes aktiviteter på facebook.com/koldingfrikirke/.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Sønderborg

Kommunaldirektør ville skjule oplysninger i forureningssag: Det får ingen konsekvenser

Annonce