Annonce
Billund

Ann Charlotte Vilstrup skifter børnene ud med de ældre: Fremover står hun i spidsen for voksenudvalget

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S) har i de seneste fire år været formand for børneudvalget. Denne post bliver i den kommende periode overladt til Venstre, mens Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup sætter sig for bordenden i voksenudvalget. Arkivfoto: John Randeris
Efter fire år som formand for børneudvalget skal Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S) i den kommende byrådsperiode være formand for voksenudvalget. En post, der kan medføre blæsevejr, men som hun siger: - Ingen udfordring er for stor.

Billund Kommune: Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S) skal i den kommende byrådsperiode have fokus på samfundets ældste borgere. Efter fire år i spidsen for børneudvalget skal hun i de kommende fire år være formand for voksenudvalget.

- Jeg synes, at vi har opnået nogle rigtigt gode resultater på børneområdet, så nu har jeg mod på og lyst til at gøre en indsats på voksenudvalgets område, siger Ann Charlotte Vilstrup, der tager over efter Venstres Robert Terkelsen, som i de seneste fire år har været udvalgsformand.

Den kommende udvalgsformand er klar over, at det kan være en uriaspost at sidde for bordenden i voksenudvalget. Men som hun siger, er ingen udfordring for stor, og hun ser frem til at at komme i gang med arbejdet.

Annonce

- På voksenudvalgets område er der store udfordringer, som jeg gerne vil være med til at finde en løsning på. Det er både inden for handicap og psykiatri og inden for ældreområdet, som er nogle af de områder, hvor jeg gerne vil være med til at skabe forandringer, siger hun.

En forkert beslutning

Et flertal blandt politikerne besluttede tidligere på året at oprette et fælles cafétilbud til psykisk sårbare og udviklingshæmmede. En beslutning, som Ann Charlotte Vilstrup har erkendt er forkert og som hun som udvalgsformand gerne vil rette op på.

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup

  • 54 år.
  • Født i Troldhede i Vestjylland, men flyttede som barn med familien til Billund.
  • Drømte som ung om at blive præst, men blev ikke optaget på teologistudiet. Hun uddannede sig i stedet inden for shippingfaget.
  • Blev senere uddannet socialrådgiver og er i dag ansat hos Vejle Kommune.
  • Gift med vognmand Bo Gaardsvig Vilstrup.
  • Medlem af byrådet fra 2010 til 2013 og igen fra 2018. I den snart overståede periode har hun været formand for børneudvalget, mens hun nu bliver formand for voksenudvalget.

- Jeg har stået ved, at vi har truffet en beslutning, som de er rigtigt kede af og ikke synes hjælper dem eller dækker de behov, som de har, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, som, selvom hun gerne vil ændre nogle ting, ikke mener, at udvalgets afgående formand har gjort det dårligt.

- Der er lagt nogle gode spor i voksenudvalget, og dem vil jeg følge. Men jeg ønsker også, at der sker nogle forandringer på ældreområdet og den måde, vi organiserer de udekørende teams på, siger hun.

Annonce

To formandsposter til S

Selvom det ikke lykkedes for Socialdemokratiet at vinde borgmesterposten, har partiet fået flere betydende poster til den kommende periode end i den forrige, hvor det "kun" havde en enkelt formandspost i børneudvalget, som tilfaldt Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

I det kommende byråd har partiet to formandsposter, da Simon Nicolajsen Jørgensen kommer til at stå i spidsen for teknik-, miljø- og kulturudvalget. Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup skal desuden være 1. viceborgmester, mens Kris Jensen Skriver har fået posten som 2. viceborgmester - en tjans, der dog mest har ceremoniel karakter.

På voksenudvalgets område er der store udfordringer, som jeg gerne vil være med til at finde en løsning på.

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S)
Annonce
Billund For abonnenter

Ditte blev draget af den magiske verden i hypnose: - Det er bare ikke så hokus pokus-agtigt

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce