Annonce
Vejen

En kvinde med mange kasketter: Anna Marie Jensen er ny kirketjener i Askov Kirke

Efter blot to besøg i Askov Kirke, blev Anna Marie Jensen som ny tilflytter til Askov shanghajet til jobbet som frivillig kirketjener. Hun sagde straks ja, og det hverv varetager hun nu sammen med Herdis Knudsen. Foto: Søren Dippel
Landmand, svineproducent, hyrevognschauffør, cowboy i Canada, graver og ringer - Askov Kirkes ny kirketjener, Anna Marie Jensen, har brugt sine kræfter i mange og vidt forskellige brancher. I maj flyttede hun fra Jordrup til Askov, hvor hun med egne ord bor lige midt i et smørhul.
Annonce

Askov: Hvis man som Anna Marie Jensen har været graver, ringer og kirketjener i 12 år i Jordrup, er der vel ikke noget at sige til, at hun som ny tilflytter til Askov hurtigt blev shanghajet, da Betina Herold Højgaard havde ønsket at stoppe som kirketjener i Askov Kirke. Her er der fire frivillige, som deles om arbejdet som kirketjener og som ansvarlig for kirkens blomsterudsmykninger.

- Jeg samler gerne vilde blomster i naturen, og  for et par uger siden stillede jeg to buketter med rødkløver på alteret. Jeg ved, at der er kirkegængere, der holder øje med den slags, så jeg sagde til præsten, at det godt kunne være, at jeg kunne blive kritiseret for det. Men det var der så bare ikke noget at gøre ved, siger den ny kirketjener og lader forså, at det slet ikke gik så galt.

Hun flyttede fra Jordrup til Askov sammen med sin mand Henrik Krebs Jensen i maj. At valget lige faldt på Askov var ikke en tilfældighed. Hendes søn, svigerdatter og to børnebørn bor  i forvejen lige i nærheden i Vejen.

- Og her har du jo så også Askov Højskole, Askov Kirke, Askov-Malt Skole og brugsen, sagde min søn, så jeg bor i et smørhul. Vejen kender vi i forvejen til, for vi kørte ofte fra Jordrup for at handle ind i Vejen, siger Anna Marie Jensen, som også spiller golf i Vejen Golfklub.

Askov Kirkes ny kirketjener Anna Marie Jensen, Askov, har været graver, ringer og kirketjener i 12 år i Jordrup Kirke. Hun har også påtaget sig opgaven at stå for Askov Kirkes udsmykning med blomster. Foto: Søren Dippel

- I Jordrup var jeg graver, ringer og kirketjener - alt sammen på én gang. Det var den gang, ringeren altid skulle trække i et reb, når der skulle ringes med kirkeklokken. Som ringer havde jeg 150 timer om året, men så blev rebet skiftet ud med en knap, noget af ringningen blev gjort automatisk, det er på den måde, jeg synes, at noget sjælen i den slags job forsvinder.

Annonce

Cowboy i Canada

I dag lægger den tidligere ringer fra Jordrup så dagligt øre til klokkespillet på Askov Højskole, for hun bor lige i nærheden.

Anna Marie Jensen stammer  fra Øster Nykirke Sogn, og fortæller, at hun er født midt på hærvejen i Tinnet. Hendes far var landmand, og da hun stoppede efter 7. klasse i skolen, tænkte hun, at hun også skulle være landmand. Derfor kom hun på Høng Landbrugsskole, hvor hun fik grønt bevis og mødte sin kommende mand, Henrik Krebs Jensen, der siden blev ansat som agronom ved SPF-Danmark i Vejen.

Anna Marie Jensen drømte om en kvægbesætning af malkekvæg, men det endte med, at hun som landmand blev svineproducent med 25 søer på stald, og som mor også havde fået børn at passe. I 20 år boede hun i Osted på Sjælland, men i 1989 flyttede hun og familien til Jordrup og købte en landejendom.

- Men eller har jeg prøvet kræfter med lidt af hvert. Postbud i Kolding by har jeg også været, og hyrevognschauffør og pædagogmedhjælper. Jeg har arbejdet på en kalkunfarm i Canada, hvor jeg også blev rigtig cowboy til hest og det hele, og skulle passe en kvægfarm.

Hendes karriere som kirkens tjener begyndte som gravermedhjælper i Lejrskov Kirke. De, som kender Askov Kirkes ny kirketjener, ved også, at hun er en stærk og sej kvinde, der i sin tid insisterede på at grave gravene på kirkegåden i Jordrup med håndkraft.

Kræfter har hun stadig, og dem vil hun bruge til at varetage jobbet som kirketjener ved Askov Kirke sammen med Herdis Knudsen.

Den ny kirketjeners yndlingssalme er pinsesalmen "I al sin glans nu stråler Solen", og hun  lægger ikke skjul på, at det også er den salme, som skal synges ved hendes egne begravelse.Men eller har jeg prøvet kræfter med lidt af hvert. Postbud i Kolding by har jeg også været, og hyrevognschauffør og pædagogmedhjælper. Jeg har arbejdet på en kalkunfarm i Canada, hvor jeg også blev rigtig cowboy til hest og det hele, og skulle passe en kvægfarm.

Anna Marie Jensen


Familien

Askov Kirkes ny kirketjener er gift med Henrik Krebs Jensen, som har være ansat som agronom ved SPF-Danmark i Vejen.

Familien tæller to børn - en datter og en søn: Christina i Virum og Stefan i Vejen.

Dertil kommer fem børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce