Annonce
Sønderborg

Anne Marie Krabbe-Clausen er død

Annonce

Mindeord: Anne Marie Krabbe-Clausen, Dybbøl Plejecenter er død, 99 år.

Anne Marie voksede op som enebarn hos sine forældre, Hanna og Christian Clausen, i Asserballe, hvor hun havde en varm og tryg barne- og ungdom.

Anne Marie var en sportspige og dyrkede både svømning og gymnastik. Hun cyklede fra Asserballe til Dybbøl, hvor Jørgine Abildgaard fra Snoghøj Gymnastikhøjskole var for at udtage gymnaster til Lingiaden i Stokholm i 1939. Hun var en af de seks gymnaster fra Als, der blev udtaget til at deltage. Den 22. juli 1939 marcherede 7399 gymnaster fra 37 nationer, 1.900 fra Danmark, ind på stadion. Samme aften gav kvinde- og mandsholdet fra Danmark opvisning.
Anne Marie har senere i livet afleveret sin gymnastikdragt og alt materiale vedr. Lingiaden i Stokholm til Sønderborg Museum.

Efter et års arbejde som medhjælp på Augustenborg Sygehus gik turen til Odense for at blive uddannet til sygeplejerske i 1941-1943. Under dette ophold mødte Anne Marie sin kommende mand, Oluf Krabbe-Clausen, til et borgerbal i Svendborg.

De blev gift den 6. november 1943 i Neksø Kirke, da Oluf var udstationeret som kystbetjent på Bornholm. Anne Marie blev ansat som sygeplejerske i Neksø. Da Danmark blev besat af tyskerne, og politiet blev sat ud af funktion, gik Oluf ind i modstandsbevægelsen. Men de måtte flygte fra øen og drog til Asserballe, hvor Oluf hurtigt fik en modstandsgruppe etableret. De kom tilbage til Bornholm 1. august 1945, da var Bornholm besat af russerne, de rejste først tilbage til Als, efter russerne havde forladt øen.

Efter krigen blev Oluf ansat ved politiet i Sønderborg. De købte hus i Damgade i Sønderborg, og senere i 1947 byggede de hus på Solbakken. De fik de fem børn; En datter og fire drenge. I 1948 begyndte Anne Marie på Augustenborg Sygehus. Og senere som aftenvagt på Kongevejs Hospitalet i Sønderborg.
I 1960 som lægesekretær ved Læge E. Rasmussen, og senere ved Læge Bock i Perlegade,

Anne Marie underviste inden for aftenskolen i stoftryk, batik og silkemaling gennem mange år. I 1968 startede hun i samarbejde med Kirsten Harild, der var dameskrædder, et kjoledesign, der hed Kirsanne. I løbet af seks uger havde de deres første kollektion af hverdags- og selskabskjoler, der var kombineret af den ældgamle indianske batikkunst med moderne kjolesyning klar til salg i Hønsehuset ved Nørreskoven, som havde eneforhandling af deres kollektion. Samarbejdet varede en del år, inden Kirsten blev syg og sammen med sin mand flyttede til Sjælland.

Anne Marie blev ansat ved Social- og Sundhedsforvaltningen i Sønderborg i 1972 som sagsbehandler. Underviste gennem sit arbejde på Sygeplejeskolen Sønderborg. Hun har givet udtryk for, at det var hendes bedste arbejdsplads i hendes arbejdsliv og mange gode venskaber varede resten af livet. Gennem hendes arbejde som sygeplejerske og sagsbehandler brændte hendes hjerte altid for de svage i samfundet.
Hun valgte at gå på efterløn i 1984. Men fortsatte som vikar i nogle år.

Hun var formand for Ældrerådet i Sønderborg i 10 år.

I 60-års alderen blev Anne Marie svagtseende og kom i Dansk Blindesamfund, som hun har haft stor glæde af efterfølgende.

Parret flyttede fra Solbakken til Udsigten og senere til Skrænten, da Anne Maries syn svigtede.

Anne Marie mistede sin mand i 2005, de opnåede sammen at holde diamantbryllup. I 2014 kom Anne Marie på Plejecenter Dybbøl, og har der deltaget aktivt i alt der havde hendes interesse i terapien. Ellers hyggede hun sig med sine lydbånd fra Dansk Blindesamfund, da hun var blevet helt blind.

Æret være vor mors minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Kolding

Helt nyt kviktest-center åbner på mandag morgen: De ansatte er ved at blive uddannet til at pode

Annonce