Annonce
Sport

Anne-Marie Rindom vinder EM-guld i Laser Radial

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Allerede inden den sidste sejlads kunne Anne-Marie Rindom fejre europamesterskabet.

Sejleren Anne-Marie Rindom kan kalde sig europamester i Laser Radial.

Lørdag sikrede hun sig EM-guldmedaljen for første gang i karrieren i suveræn stil allerede inden den afsluttende sejlads.

Det blev en kendsgerning, da hun vandt 11. sejlads i Porto, efter at Anne-Marie Rindom førte ganske suverænt inden dagens to sidste sejladser lørdag.

- Jeg er helt vildt glad og mega stolt og samtidig lettet, fordi jeg også var lidt nervøs. Når man fører klart, så har man pludselig alt at tabe, så det var en lidt svær følelse at gå ind til de sidste sejladser med, siger Anne-Marie Rindom efter triumfen i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

11. sejlads blev faktisk lettere dramatisk med flere omstarter og flere sejlere, der blev taget i at tyvstarte.

- Jeg troede faktisk også, at jeg var tyvstartet, men jeg slap fri. Det gav mig en følelse af "second life", så det var bare om at give den gas, siger den danske europamester.

Hun tog det stille og roligt i sidste sejlads, hvor hun cruisede i mål som nummer 33.

Anne-Marie Rindom vandt VM-guld i 2015 og OL-bronze i Rio i 2016.

Tidligere i denne sæson vandt hun Trofeo Princesa Sofie Cup og World Cup i Genoa.

Dermed har hun sat den øvrige verdenselite på plads i de seneste tre stævner.

- Alt fungerer lige nu. Jeg har arbejdet meget med det mentale, hvor jeg fokuserer på at holde min strategi på banen og være til stede i nuet hele tiden.

- Samtidig har vi fået en fantastisk træningsgruppe, hvor vi arbejder hårdt, hjælper hinanden og samtidig har det sjovt sammen, siger Anne-Marie Rindom.

Hun lå nummer to efter de første to sejladser mandag, men med to sejre tirsdag overtog hun føringen, og siden har hun ikke set sig tilbage.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce