Annonce
Varde

Anne-Mette, mand og søn har lige meldt sig ind i parti for at støtte det lokale bud på en borgmester

Anne-Mette Birkebæk Nielsen er lige meldt ind i Venstre. Det samme er mand og søn. De støtter kandidaten fra deres lokalsamfund. Foto: Morten Nielsen
Der er ballade om det faktum, at man kan melde sig ind i Venstre syv dage før kandidatopstilling og stemme på borgmesterkandidaten i Varde Kommune. Men det giver mange nye medlemmer.
Annonce

Horne: Mandag klokken 13.00 begyndte afstemningen om, hvem skal være Venstres kandidat til borgmesterposten i Varde Kommune. Det skete rent fysisk i Horne Hallen nord for Varde.


Jeg offentliggør ikke, hvem det er. Vi har fem kompetente kandidater. Jeg støtter den kandidat, der vinder.

Erik Buhl Nielsen, borgmester


I løbet af de første tre uger i januar steg antallet af medlemmer i Venstre fra 800 til 1200. Mange melder sig ind for at få indflydelse på, hvem Venstre stiller som kandidat. Hidtil er det nemlig Venstres kandidat, der også rent faktisk er blevet borgmester i Varde Kommune, der er en højborg for det liberale parti.

Anne-Mette Birkebæk Nielsen, 43 år, fra Frøstrup ved Lunde, som ligger ved Nørre Nebel, er nyt medlem af Venstre. Også hendes mand og en søn er nu medlem af Venstre. Det er for at støtte den lokale kandidat.

- Jeg stemmer på Connie Høj, sige Anne-Mette Birkebæk Nielsen.

Hun lægger ikke skjul på, at hun og familien støtter lokalsamfundet. Connie Høj er fra Nørre Nebel.

Selv om hun nu er medlem af Venstre, så er det ikke nødvendigvis det samme som, at hun stemmer på partiet til folketingsvalg.

Annonce

Han bryder sig ikke om købte stemmer

Birger Jensen, 70 år, er fra Starup-Tofterup og har ikke lige meldt sig ind i Venstre. Han har været i partiet i tre til fire år.

Birger Jensen fra Starup-Tofterup lægger ikke skjul på, at det er en uskik, at der ligefrem er købt stemmer. Foto: Morten Nielsen

- Jeg støtter Line Berner, siger Birger Jensen, der ikke lægger skjul på, at der ligger lokalpolitik bag hans støtte.

Kandidaten Line Berner er fra Næsbjerg, der ligesom Starup-Tofterup ligger i den tidligere Helle Kommune.

- Og så er hun inde i politik, siger Birger Jensen med henvisning til, at Line Berner er formand for Venstres gruppe i byrådet.

Der er stemmer, der er sponseret af lokale virksomheder, og det har Birger Jensen en mening om:

- Det, synes jeg, er forkert, siger han.

Annonce

Borgmester har en hemmelig favorit

Erik Buhl Nielsen (V), 64 år, er den borgmester, der ved det kommende valg trækker sig. Han stemte som en af de første. Han har altså en favorit, når det kommer til, hvem der skal afløse ham.

Erik Buhl Nielsen er borgmester og stemte selv. Han har en favorit som sin afløser som borgmesterkandidat for Venstre. Foto: Morten Nielsen

- Jeg offentliggør ikke, hvem det er. Vi har fem kompetente kandidater. Jeg støtter den kandidat, der vinder, siger Erik Buhl Nielsen.

Kandidaterne

De fem kandidater er:

Tina Agergaard Hansen

Line Berner

Mads Sørensen

Peder Foldager

Connie Høj

Der har været ballade i år om betalte stemmer. Er det for let at melde sig ind i Venstre lige før kandidatopstillingen? lyder noget af debatten.

- Skulle der være en længere periode i partiet for medlemmer, inden de kan stemme?

- Man skal have været medlem i syv dage. Der har været mere ballade denne gang end tidligere. Men vi får mange nye medlemmer på denne måde, siger Erik Buhl Nielsen.

Annonce

Jeg stemmer lokalt

Tage Vig Nielsen, 66 år, bor i Horne, og han benytter sig af, at man kan stemme på flere kandidater - lave en prioriteret liste.

Tage Vig Nielsen stemmer lokalt, når han prioriterer Venstres borgmesterkandidater. Foto: Morten Nielsen

- Jeg har den lokale kandidat som favorit, siger Tage Vig Nielsen, der samlet har været medlem af Venstre i 20 år.

Det er ikke altid, han er medlem. Men han har været det i en rum tid nu.

Den lokale kandidat er Mads Sørensen fra Sig, som står øverst på den liste, som Tage afleverer i valgurnen. Peder Foldager er nummer to.

Hvordan resten af listen er prioriteret, vil Tage Vig Nielsen ikke offentliggøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce