Annonce
Varde

Anneberg-brødre dropper udskældt hytteby i Ho

Med den gældende lovgivning så finder brødrene Christian og Frits Anneberg det svært at opføre en hytteby i Ho, hvorfor de dropper planerne i sin nuværende form. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Brødrene Frits og Christian Anneberg finder det for besværligt at få lov til at opføre en hytteby under de gældende regler, hvorfor de dropper planerne.

Ho: Siden brødrene Frits og Christian Anneberg i efteråret 2018 meldte ud, at de ville opføre en hytteby med 80 hytter på marken op mod Jens Jessen Sande, har de været i et massivt stormvejr fra store dele af befolkningen og sommerhusejere i Ho. Store dele af byen anede intet, før de kunne læse om det i JydskeVestkysten.

Og nu har brødrene meddelt Varde Kommune, at de dropper planerne, hvorfor arbejdet med at lave en lokalplan nu stoppes.

- Hvis hytterne er et problem, så må vi finde på noget andet. Det kan være, at der kommer nogle nye regler om nogle år, siger Christian Anneberg, som sammen med broren købte Skallingevej 6 i 2018 for 3,95 millioner kroner.

De har oprettet Anneberg Ferieudlejning, som nu ikke kommer til at omfatte hytter fra deres egen virksomhed, Anneberg Limtræ i Lunde.

Golfhotellet fortsætter

  • Udkastet til lokalplanen for hyttebyen gav mulighed for 80 hytter. Enten på 45 eller 25 kvadratmeter. Den mindste er højere. Området ligger lige op til Jens Jessens Sande og ligger knap en kilometer for kysten. Det er nu droppet.
  • Udkastet til lokalplanen for golfhotellet ved Blåvandshuk Golfbane giver mulighed for 130 hotelenheder på hver maksimalt 100 kvadratmeter. Der må i alt bebygges med 13.500 kvadratmeter, hvor de 10.000 er til værelser, mens de 3.500 kvadratmeter er til butik og servicebygninger. Området ligger 700 meter fra kysten. Det projekt arbejdes der fortsat på.

Møde gjorde indtryk

Deres projekt fik en meget hård medfart til det seneste borgermøde i fjor på Ho Kro, hvor begge mødte op. Som JydskeVestkysten skrev: ”Planer om hytteby og hotel mødte helvedet i Ho.

Og det har gjort indtryk.

- Jeg må gå ud fra, at folk har noget imod hytterne og ikke os personligt. Så hvis hytterne er et problem, må vi finde på noget andet, siger Christian Anneberg.

Som han siger, har de købt og betalt grunden og vil nu sondere terrænet.

Annonce

Mange begrænsninger

Borgmester Erik Buhl (V) i Varde Kommune er ikke overrasket over beslutningen.

- Der vil være så mange begrænsninger. Så det er en god beslutning. Det letter byrådsarbejdet, siger Erik Buhl med tanke på de voldsomme protester.

Han og byrådet har været kritiseret for at tromle over de lokale og ikke at have lyttet. Men han har selv lyttet og tog selv imod 959 underskrifter imod planerne om en hytteby.

- En hel by er gået på barrikaderne og har fortalt, hvad der har værdi for dem, siger Erik Buhl.

De Konservatives Niels Christiansen har i hele forløbet være modstander af planerne om en hytteby op med det sjældne Jens Jessens Sande. Et uberørt klitområde.

- Det er dejligt, at planerne droppes. Det var forventeligt. Det burde aldrig være startet, siger Niels Christiansen.

Her er oplægget til hyttebyen, som nu droppes. Visualisering: Varde Kommune
Borgmester Erik Buhl (V) har selv oplevet den enorme modstand mod hyttebyen og fik i fjor overrakt 959 underskrifter mod planerne af Christina Pagaard Thomsen. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Varde For abonnenter

Hurra vores øjebæ forsvinder: By stod sammen og slipper af med industriruin, der har stået som skamplet i mere end 15 år

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Varde

76-årig kvinde gled af kørebane i bil: Færdselsuheld meget tidligt fredag morgen

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce