Annonce
Varde

Anneberg-brødre: Køb en grund i Lunde og få en ny bil med i prisen

Brødrene Christian og Frits Anneberg ved hver deres Toyota Aygo X-pression, som følger med i prisen, hvis man køber en grund på Præstevænget. Samlet pris 275.000 kroner inklusive grund, tilslutningsafgifter og bil. Foto: Henrik Reintoft
Brødrene Frits og Christian Anneberg smider en spritny Toyota Aygo til 106.000 kroner med i handlen, hvis folk køber en af de tre tilbageværende grunde på Præstevænget.

Lunde: 275.000 kroner. Ja i de større byer skal du være heldig med at få en indkørsel til den pris. Men i landsbyen Lunde i Varde Kommune kan du for samme pris få en byggegrund med tilsluttet vand, strøm og kloakering og så lige en spritny Toyota Aygo til en værdi af 106.000 kroner.

Det er brødrene Frits og Christian Anneberg, der står bag det noget usædvanlige tilbud.

- Vi vil gerne bidrage med, at nogle tilflyttere kommer til Lunde. Og folk, der vil ud i yderområderne, kræver to biler, siger Christian Anneberg, der har bemærket, at flere unge familier gerne vil flytte ud af storbyen.

Det med bilen er ligeså meget en gimmick, da en tilsvarende hjørnegrund koster 95.000 kroner på Præstevænget. En grund der har været til salg i adskillige år.

- Det er stadigvæk meget billigt, siger Christian Anneberg.

Annonce

Tilbuddet

  • For 275.000 kroner får man en byggegrund på 900 kvadratmeter. Så selve grunden koster 69.000 kroner. Der er tilsluttet vand, el og kloak, som har en værdi af 100.000 kroner.
  • Derudover får man en hvid Toyota Aygo X-pression til 106.000 kroner. Den trecylindrede motor har 72 hestekræfter. Bilen har klimaanlæg og Apple Carplay.

Flygtningelandsby

Sammen med storebroren driver han fabrikken Annebergs Limtræ i Lunde. Derudover har de et ejendomsselskab, som af kommunen købte jorden, hvor der tidligere lå en flygtningelandsby til 300 indbyggere.

Det var i midten af 1990’erne. Her på Præstevænget har de foreløbigt solgt syv grunde, ligesom de har skænket borgerforeningen og derved byen seks grunde, hvor der er legeplads og en voksen kælkebakke.

Aftalen var nu let at få i hus, da Frits Anneberg også er formand for Lunde Borgerforening.

- Lunde er et fantastisk godt sted at være. Derfor laver vi et utraditionelt tilbud, siger Frits Anneberg.

Som så mange andre mindre landsbyer kæmper Lunde for at fastholde grundlaget for både skolen og købmanden. Byen har også sin egen kro, en kæmpe genbrugsbutik og et stort bus- og taxaselskab. De seneste ti år er indbyggertallet faldet med 21 til 448 indbyggere ifølge Danmarks Statistik.

- Vi vil gerne være med til at redde vores skole og købmand. Det vil vi gerne betale noget for, siger Christian Anneberg.

Og udviklingen kan hurtigt vendes med ganske få tilflytterfamilier. Og meget gerne folk, der vil bygge nyt.

- Nu har grundsalget stået lidt stille i nogle år. Vi vil i første omgang sælge de tre grunde til spotpris, siger Christian Anneberg.

Sort er dyrere

At det lige blev en Toyota Aygo har sit afsæt i gymnastikken. Frits Anneberg har i mange år gået til gymnastik med Flemming Kruse, der er bilsælger hos Toyota Louis Lund i Varde. Og han har lavet en så skarp pris, det nu er muligt for en bil til 106.000 kroner. Der er tale en hvid bil.

- Hvis du vil have den sort, så koster den 6.000 kroner mere, siger Christian Anneberg med undren i stemmen.

Normalt plejer det på de kanter at være noget billigere, når det er sort.

Hvis tilbuddet med en byggegrund inklusive en bil falder positivt ud, så er de klar til at byggemodne flere grunde.

Brødrene Christian og Frits Anneberg ved hver deres Toyota Aygo X-pression, som følger med i prisen, hvis man køber en grund på Præstevænget. Samlet pris 275.000 kroner inklusive grund, tilslutningsafgifter og bil. Foto: Henrik Reintoft
Toyota Louis Lund i Varde var straks med på idéen at sælge byggegrunde og bil i samme pakke. Fra højre ses Flemming Kruse og Niels Jørgen Nielsen fra Louis Lund i Varde og Frits og Christian Anneberg. Foto: Henrik Reintoft
Det er grundene her til venstre på Præstevænget i Lunde, som sættes til salg inklusive en ny bil. Foto: Henrik Reintoft
Med handlen følger nøglerne til en ny Toyota Aygo, der har en værdi af 106.000 kroner. Foto: Henrik Reintoft
Christian og Frits Anneberg håber, at de med gode tilbud på bil og byggegrund kan lokke flere til Lunde. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce