Annonce
Varde

Anneberg-brødre: Køb en grund i Lunde og få en ny bil med i prisen

Brødrene Christian og Frits Anneberg ved hver deres Toyota Aygo X-pression, som følger med i prisen, hvis man køber en grund på Præstevænget. Samlet pris 275.000 kroner inklusive grund, tilslutningsafgifter og bil. Foto: Henrik Reintoft
Brødrene Frits og Christian Anneberg smider en spritny Toyota Aygo til 106.000 kroner med i handlen, hvis folk køber en af de tre tilbageværende grunde på Præstevænget.

Lunde: 275.000 kroner. Ja i de større byer skal du være heldig med at få en indkørsel til den pris. Men i landsbyen Lunde i Varde Kommune kan du for samme pris få en byggegrund med tilsluttet vand, strøm og kloakering og så lige en spritny Toyota Aygo til en værdi af 106.000 kroner.

Det er brødrene Frits og Christian Anneberg, der står bag det noget usædvanlige tilbud.

- Vi vil gerne bidrage med, at nogle tilflyttere kommer til Lunde. Og folk, der vil ud i yderområderne, kræver to biler, siger Christian Anneberg, der har bemærket, at flere unge familier gerne vil flytte ud af storbyen.

Det med bilen er ligeså meget en gimmick, da en tilsvarende hjørnegrund koster 95.000 kroner på Præstevænget. En grund der har været til salg i adskillige år.

- Det er stadigvæk meget billigt, siger Christian Anneberg.

Annonce

Tilbuddet

  • For 275.000 kroner får man en byggegrund på 900 kvadratmeter. Så selve grunden koster 69.000 kroner. Der er tilsluttet vand, el og kloak, som har en værdi af 100.000 kroner.
  • Derudover får man en hvid Toyota Aygo X-pression til 106.000 kroner. Den trecylindrede motor har 72 hestekræfter. Bilen har klimaanlæg og Apple Carplay.

Flygtningelandsby

Sammen med storebroren driver han fabrikken Annebergs Limtræ i Lunde. Derudover har de et ejendomsselskab, som af kommunen købte jorden, hvor der tidligere lå en flygtningelandsby til 300 indbyggere.

Det var i midten af 1990’erne. Her på Præstevænget har de foreløbigt solgt syv grunde, ligesom de har skænket borgerforeningen og derved byen seks grunde, hvor der er legeplads og en voksen kælkebakke.

Aftalen var nu let at få i hus, da Frits Anneberg også er formand for Lunde Borgerforening.

- Lunde er et fantastisk godt sted at være. Derfor laver vi et utraditionelt tilbud, siger Frits Anneberg.

Som så mange andre mindre landsbyer kæmper Lunde for at fastholde grundlaget for både skolen og købmanden. Byen har også sin egen kro, en kæmpe genbrugsbutik og et stort bus- og taxaselskab. De seneste ti år er indbyggertallet faldet med 21 til 448 indbyggere ifølge Danmarks Statistik.

- Vi vil gerne være med til at redde vores skole og købmand. Det vil vi gerne betale noget for, siger Christian Anneberg.

Og udviklingen kan hurtigt vendes med ganske få tilflytterfamilier. Og meget gerne folk, der vil bygge nyt.

- Nu har grundsalget stået lidt stille i nogle år. Vi vil i første omgang sælge de tre grunde til spotpris, siger Christian Anneberg.

Sort er dyrere

At det lige blev en Toyota Aygo har sit afsæt i gymnastikken. Frits Anneberg har i mange år gået til gymnastik med Flemming Kruse, der er bilsælger hos Toyota Louis Lund i Varde. Og han har lavet en så skarp pris, det nu er muligt for en bil til 106.000 kroner. Der er tale en hvid bil.

- Hvis du vil have den sort, så koster den 6.000 kroner mere, siger Christian Anneberg med undren i stemmen.

Normalt plejer det på de kanter at være noget billigere, når det er sort.

Hvis tilbuddet med en byggegrund inklusive en bil falder positivt ud, så er de klar til at byggemodne flere grunde.

Brødrene Christian og Frits Anneberg ved hver deres Toyota Aygo X-pression, som følger med i prisen, hvis man køber en grund på Præstevænget. Samlet pris 275.000 kroner inklusive grund, tilslutningsafgifter og bil. Foto: Henrik Reintoft
Toyota Louis Lund i Varde var straks med på idéen at sælge byggegrunde og bil i samme pakke. Fra højre ses Flemming Kruse og Niels Jørgen Nielsen fra Louis Lund i Varde og Frits og Christian Anneberg. Foto: Henrik Reintoft
Det er grundene her til venstre på Præstevænget i Lunde, som sættes til salg inklusive en ny bil. Foto: Henrik Reintoft
Med handlen følger nøglerne til en ny Toyota Aygo, der har en værdi af 106.000 kroner. Foto: Henrik Reintoft
Christian og Frits Anneberg håber, at de med gode tilbud på bil og byggegrund kan lokke flere til Lunde. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce