Annonce
Udland

Annegret Kramp-Karrenbauer: Mini-Merkel med et twist

Hun bliver beundret i partitoppen for hendes brede appel i CDU's bagland. Den rolige og beherskede kvindelige toppolitiker, som er blevet kaldt "mini-Merkel", er nu valgt som CDU-leder og er dermed en sandsynlig kommende tysk l forbundskansler.

Ny CDU-leder: "Jeg står foran Jer, som jeg er, og som det livet har gjort mig til, og jeg er stolt af det."

Annegret Kramp-Karrenbauer, der ofte kaldes AKK, overtager posten som partileder for Tysklands kristelige demokratiske parti CDU efter Angela Merkel.

Den rolige og beherskede kvindelige toppolitiker, som er blevet kaldt "mini-Merkel", er dermed et godt bud på den næste tyske forbundskansler og en kommende stor magtfaktor i EU og i international politik.

Den 56-årige Kramp-Karrenbauer, der gift og mor til tre børn, opfattes som midtersøgende og loyal over for Merkels linje.

På CDU's partikongres i Hamburgs messecenter fredag modtog Kramp-Karrenbauer ved præsentationerne af de tre opstillede kandidater et klart større bifald end sin stærkeste rival - den mere konservative Friedrich Merz.

Hun var ministerpræsident for delstaten Saarland fra 2011 frem til februar i år. Hun stod i spidsen for en koalition med tre partier, og hun opnåede ry for at skabe konsensus og indgå alliancer.

Kramp-Karrenbauer, som er datter af en rektor, har studeret politik og jura på universiteter i Trier og i Saarlands.

Hun bliver beundret i partitoppen for hendes brede appel i CDU's bagland.

- Jeg har i den seneste tid læst meget om, hvem jeg er: En "mini", en kopi, og blot mere af det samme. Kære delegerede, jeg står foran Jer, som jeg er, og som det tilværelsen, har gjort mig til, og jeg er stolt af det, sagde Kramp-Karrenbauer i en lidenskabelig tale forud for kampvalget på kongressen.

Hun henviste til sin erfaring som ministerpræsident og sagde, at hun frem for alt har lært "at det at lede gælder mere om at være stærk i det indre end at være højrøstet i det ydre".

Der udbrød jubel på kongressen, da hun blev erklæret vinder af valget. Med tårer i øjnene takkede hun sine rivaler og inviterede dem op på podiet for at styrke partiets enhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];