Annonce
Billund

Annelise og Alis hædret: Hjælper hver uge handicappet til svømning

Alis Hansen og Annelise Andersen blev tirsdag hædret med Billund Kommunes handicappris. Den har de fået for deres frivillige arbejde med hver uge at hjælpe en handicappet borger med at komme i svømmehallen. Foto: Alex Hermann

Billund Kommunes handicappris blev tirsdag uddelt til to kvinder, som hver uge frivilligt hjælper en handicappet kvinde med at komme i svømmehallen.

Annonce

Billund Kommune: Overvældelsen var ikke vanskelig at få øje på i minutterne efter, at Annelise Andersen og Alis Hansen fik overrakt Billund Kommunes handicappris. Prisen bliver givet til en eller flere personer eller en organisation, som har gjort en særlig indsats til fordel for handicappede i Billund Kommune.

Alis Hansen og Annelise Andersen, som er henholdsvis 74 og 78 år, fik prisen, fordi de hver eneste uge bruger tid og kræfter på at hjælpe en handicappet kvinde med at komme i svømmehallen. Den handicappede kvinde er selv 74 år, og hun ville ikke have mulighed for at få sin ugentlige tur i vandet, hvis det ikke var for den hjælp, hun får fra de to kvinder.

- Det er noget, hun virkelig har brug for. Nu går hun med rollator og har også kørestol. Hun har brug for at komme i svømmehallen for at holde sine lemmer i gang, fortæller Alis Hansen.

Det betyder meget. Det er i hvert fald med til at gøre, at vi fortsætter i så lang tid, som vi overhovedet kan.

Alis Hansen om at få overrakt Billund Kommunes handicappris.

Handicapprisen

Billund Kommunes handicappris blev uddelt for første gang i 2017. Prisen skal gives til en eller flere personer eller en organisation, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats til fordel for handicappede i lokalområdet.

Sidste års prismodtager blev Jytte Fruerlund, som er instruktør på gymnastikholdet Quan team i Grindsted Gymnastik og Idrætsforening for handicappede borgere i alderen 18-54 år.

I år blev prisen altså givet til Annelise Andersen og Alis Hansen for deres frivillige arbejde med hver uge at hjælpe en handicappet borger med at komme i svømmehallen.

Annonce

Kan ikke lade være

Begge kvinder har selv børn, der er handicappede, og de ved derfor, hvad det vil sige at have med denne gruppe mennesker at gøre.

- Vi tog vores børn med til handicapsvømning, lige da svømmehallen var blevet bygget. Så vi har efterhånden være med i 32 år, siger Alis Hansen og tilføjer, at dette netop er årsagen til, at hun orker at bruge så meget tid på frivilligt at hjælpe en handicappet borger.

- Når man selv har et handicappet barn og ser, at andre har brug for hjælp, så hjælper man. Det kan man slet ikke lade være med, siger hun.

Annonce

Stor betydning

Det er anden gang, at Billund Kommunes handicappris bliver uddelt. I fjor gik prisen til Jytte Fruerlund for gymnastikholdet Quan-team, som er et hold for handicappede. Ved den lejlighed var der 12 indstillede til prisen, mens der i år kun var to. Men som formanden for handicaprådet i Billund Kommune, Poul Erik Pedersen, udtrykte det, så var de begge meget kvalificerede.

At vinde prisen havde da også stor betydning.

- Det betyder meget. Det er i hvert fald med til at gøre, at vi fortsætter i så lang tid, som vi overhovedet kan, siger Alis Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce