Annonce
Haderslev

AnneMad er klar til klimamål på Gravene

TV-kok og kogebogsforfatter Anne Hjernø - måske bedre kendt som AnneMad og en del af Anne og Anders - kan mødes på på Gravene 15. juni kl. 13. PR-foto

Haderslev: Som en del af "Danmark for målene" er der lørdag 15. juni fokus på FNs klimamål nr. 15, som er "Livet på landet" - Fødevarer i balance. Haderslev Kommune og Haderslev Butikker præsenterer klimamålet på Gravene, hvor Anne Hjernø holder et oplæg og vil fortælle om, hvordan man smagsoptimerer sit måltid ved hjælp af de fem grundsmage.

Anne Hjernøe har det meste af sit liv arbejdet med mad på alle niveauer. Ud over en række kogebøger og som vært på over 100 tv-programmer fra både nær og fjern, har hun sin egen virksomhed, AnneMad ApS, hvor hun arbejder med fødevareudvikling, holder foredrag, laver workshops, underviser, arrangerer gastronomiske rejser og skriver børnebøger.

I Haderslev vil Anne Hjernø også snakke om, hvordan man kan tænke lokalt og bruge sæsonens råvarer, så man bliver både sundere og mættere. Det hele bliver tilsat en smule økologi, et strejf af hvordan du undgår madspild og en knivspids røverhistorier fra de seneste tv-produktioner i Mellemøsten.

Arrangementer på Gravene finder sted kl. 10-14. Anne Hjernø er på Gravene kl. 13-13.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce