Annonce
Varde

Annie Get Your Gun: Sælger ikke så godt som forventet

- Når vi sætter Annie Get Your Gun op for tredje gang, er det ikke fordi, at vi ikke kan finde på andet. Vi valgte den, fordi den er populær hos publikum takket være de skønne sange og en grundlæggende god historie, siger forestillingsleder Hans Gundesen. Arkivfoto Chresten Bergh
Der er solgt 12.000 billetter til Annie Get Your Gun, der har premiere den 27. juni. Det er slet ikke så mange som forventet.

Varde: Opsætningen af 7-kantens sommerspil Annie Get Your Gun er budgetteret til 1,5 millioner kroner. De skal tjenes ind på billetsalget. Og billetsalget går ikke som forventet, fortæller forestillingsleder Hans Gundesen, fra 7-kanten.

- Der er på nuværende tidspunkt solgt lige så mange billetter til Annie Get Your Gun som til Chaplin sidste år. Chaplin landede på 20.103 gæster. Det er ingen hemmelighed, at vi forventer at få udsolgt til sommerens forestilling. Udsolgt er 27.–28.000 billetter, siger Hans Gundesen.

- Det undrer os, at der ikke er flere, der har købt billet. Men vi har budgetteret konservativt, vi skal dog gerne have solgt 24.000 billetter, så er vi på den sikre side. Så får vi en økonomisk buffer i forhold til næste år, hvor Martin Brygmann opsætter forestillingen ”Fyrtøjet–en gnist af H.C. Andersen”.

Annonce

En gang for meget?

Det er tredje gang at 7-kanten har Annie Get Your Gun på plakaten. Første gang var i 1981, hvor den solgte 21.000 billetter og i 2005 blev forestillingen set af 27.850 gæster. Det var den succes 7-kanten havde håbet på at kunne gentage.

Måske svigter publikum, fordi de kender stykket for godt?

- Vi kan kun gætte på, hvorfor der ikke er flere, der har købt billetter på nuværende tidspunkt. Jeg tror ikke, at det handler om, at vi spiller Annie for tredje gang. Jeg tror, at det blandt andet er effekten af den succes, de har på Fredericia Teater, vi kan mærke. Før i tiden skulle mange se Varde Sommerspil, men nu, hvor udbuddet af teaterforestillinger er blevet så stort, så vælger de ikke os hvert eneste år. Så hopper de et år eller to over, siger forestillingslederen og tilføjer:

Måske slut med udsolgt

- Vi har måske den selvopfattelse her i 7-kanten, at vi er kæmpe store, og det er vi også. Det er jo fantastisk at knap 21.000 så Chaplin. Det er faktisk mange mennesker, men måske er tiden med udsolgte forestillinger forbi. Vi skal nok vænne os til, at niveauet ligger lavere. Vi skal kæmpe for hver eneste billet i langt højere grad end tidligere, siger Hans Gundesen, der har is i maven og håber på at publikum bakker op om årets forestilling, der på ingen måde bliver en gentagelse af de to foregående opsætninger.

- Vi ved at folk køber billetterne sent. De venter, tjekker vejrudsigten og beslutter sig i sidste øjeblik, så vi er ikke i panik, vi følger billetsalget tæt, er spændte og håber på det bedste, det er jo det eneste vi kan gøre, siger Hans Gundesen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce