Annonce
Sport

Annulleret mål fører til regelændring om hånd på bolden

Josh Maja troede han havde scoret for Fulham torsdag, men målet blev annulleret. Foto: Neil Hall/Reuters
Et mål bliver ikke længere annulleret, hvis en medspiller kort forinden kommer til at ramme bolden med hånden.

Josh Maja blev efterladt som et stort spørgsmålstegn torsdag.

Fulham-angriberen havde lige udlignet til 1-1 mod Tottenham, men fik efterfølgende sit mål annulleret. Årsagen var, at bolden kort forinden havde ramt Majas holdkammerat Mario Leminas hånd, selv om Leminas arm var nede langs siden af kroppen, og han tydeligvis ikke kunne gøre noget.

Men fra juli vil en scoring som Majas få lov til at blive på måltavlen.

International Football Association Board (Ifab), der forvalter fodboldlovene, har nemlig ændret reglen, så et mål ikke vil blive annulleret, selv hvis en medspiller kort forinden ved et uheld har ramt bolden med hånden.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifab opfordrer dog stadig dommere til at vurdere placeringen af spillerens arme eller hænder, når bolden rammer, inden der dømmes for en ulovlig berøring.

- Som følge af at fortolkningen af hånd på bolden-situationer ikke altid har været ensrettet på grund af forkert brug af reglen, bekræfter medlemmerne (af Ifab, red.), at ikke alle situationer, hvor en bold rammer en arm eller en hånd, er et regelbrud, lyder det fra Ifab i en udtalelse.

Siden indførslen af VAR i professionel fodbold har reglen om hånd på bolden været meget omdiskuteret. Især i forhold til hvad der kan betegnes som en unaturlig placering af arme og hænder, når bolden rammer.

Det forsøger Ifab også at afklare i sin udtalelse.

- En spiller anses for at have gjort sin krop unaturligt stor, når placeringen af hænder eller arme ikke er en konsekvens af spillerens kropsbevægelser i den pågældende situation, lyder det.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Ambulanceredderne troede, Morten var død: Sov uvidende på bagsædet, da hans kammerat kørte galt

Annonce