Annonce
112

Anonym anmeldelse mod hærværksmand, som knuste rude ind til svækket ægtepar

Det var her i området, at manden gik amok. Foto: Google Street View

Ølgod: En anmelder fik nok af at se en mand gå amok i Ølgod mandag aften. Så han meldte manden til politiet.

Manden, som blev anmeldt, havde omkring klokken 21.03 hamret hårdt på ruder og postkasser i Jernbanegade i Ølgod. Derved blev en postkasse til Indre Missions Genbrugsbutik bulet. Der blev også smadret en rude ind til et stærkt svækket ægtepar. Konen i huset opdagede som følge af sin svækkelse først den knuste rude, da politiet ringede.

Manden blev observeret af den anonyme anmelder, som kontaktede politiet. Han oplyste, at manden var meget fuld og på vej mod Esbjerg i toget.

Politiet stod klar på banegården i Esbjerg, da det nævnte tog ankom. Der steg en mand ud af toget, som svarede til signalementet. Det er en 31-årig mand fra Ølgod, som nu er sigtet for hærværket.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce