Annonce
Erhverv

Anonyme klager om stank fra biogasanlæg

Forskelligt arbejde på Holsted Biogasanlæg, som ejes af NGF Nature Energy, har i perioder fået området til at lugte mere af lort end af lagkage. JV-foto
Vejen Kommune holder øje - og næse - med Holsted Biogasanlæg. Driftsleder Jesper Bechman oplyser, at problemet skyldes reparationsarbejde, som er slut om et par uger.

HOLSTED: Det stinker!

Det er af og til den kontante besked til Holsted Biogas og Vejen Kommune fra vrede naboer - ofte tilføjet et "igen."

Før jul blev kommunen kontaktet på telefon af to borgere, som ønskede at være anonyme, men kommunen smed ikke henvendelserne i papirkurven af den grund. Tværtimod blev en medarbejder sendt på kontrolbesøg.

- Det er korrekt, at der var et lugtproblem, som virksomheden allerede var ved at gøre noget ved, oplyser Sally Huntingford, leder af Natur & Miljø i Vejen Kommunes tekniske forvaltning.

- Vi bad derfor virksomheden informere sine naboer både nu og ved fremtidige arbejder, som kan give lugtproblemer, og vi bad om få tilsendt en ugentlig rapport om udbedringen af de nuværende problemer.

Sally Huntingford oplyser, at hun selv har oplevet alvorlige lugtgener, da hun en dag kørte på vejen cirka en kilometer stik syd for biogasanlægget.

Annonce

Sarte næser

Driftsleder på biogasanlægget Jesper Bechman oplyser, at han i denne periode har fået klager fra en håndfund naboer, som bor hele kompasset rundt om anlægget.

- Gyllen tærer helt vildt på grejet, blandt andet på pumperne, så der vil være reparationer, som kan give lugtproblemer, selv om vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå det. Lige nu er vi blandt andet i gang med en reparation, som vil være færdig om et par uger.

- Vi har også tømt en af reaktortankene for at fjerne den sand, som altid følger med gyllen ude fra gårdene, og det kan ikke lade sig gøre, uden der slipper lidt gyllelugt ud.

- Der vil af og til altid være lidt lugt af gylle - også lige nu - som der jo kan være på landet, men om det er slemt, kommer jo altid an på ens næse. Der har været en grim lugt i perioder før jul, men nu er det ikke slemt længere - hvis du spørger mig.


Om det er slemt, kommer jo altid an på ens næse.

Jesper Bechman
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

EfB

EfB-træner efter 1-1 mod Silkeborg og sejr til Viborg: Nu er det en tvekamp om oprykning

Annonce