Annonce
Varde

Anonymt brev: Politiet måtte beskytte personale mod Tippens børn

Her på Tippen har politiet måttet beskytte personalet mod en gruppe børn ifølge en anonym henvendelse, der angiveligt er fra medarbejdere på Tippen. Arkivfoto: Morten Nielsen

Et anonymt brev sendt 22. september beskriver hvordan en gruppe børn havde overtaget magten fra de voksne pædagoger på Tippen. Direktør fra Varde Kommune kan eller vil dog ikke bekræfte oplysningerne.

Ansager: "Der er en gruppe børn på Tippen, der har overtaget magten og gør, hvad det passer dem. Det betyder, at de truer de voksne og angriber dem fysisk. Der er store materielle skader, og der har i mindst et tilfælde været brug for at ringe efter politiet for at beskytte personalet".

Sådan står der i det anonyme brev, der 22. september blev sendt til Arbejdstilsynet, Socialtilsyn Syd, borgmester Erik Buhl (V) samt to direktør og en chef i Varde Kommune. Det er det brev, der betød, at Varde Kommune satte en undersøgelse af forholdene på Tippen i gang og senere valgte at indstille stedet til lukning.

Brevet er underskrevet "en gruppe af medarbejdere på Tippen", og selvom JydskeVestkysten er kommet i besiddelse af brevet, er avisen ikke vidende om, hvem der har skrevet brevet.

Bekræftes af socialtilsynet

Flere af oplysningerne i det anonyme brev bliver bekræftet i den rapport, som Socialtilsyn Syd netop har offentliggjort.Socialtilsyn Syd skriver i sin nye rapport, at den har modtaget underretningen om, at en gruppe børn og unge har overtaget magten. Socialtilsynet mener derfor, at personalet har stået i en "afmægtig situation", og der har været årsag til relativt mange magtanvendelser på Tippen.

I brevet er der også beskrevet en utryghed i forhold til børnenes sundhed og trivsel. Beskrivelserne omhandler manglende skolegang, uro om natten, børn der forlader Tippen om natten, sex mellem børnene og seksuelle krænkelser. Det er alt sammen forhold, der også er beskrevet i socialtilsynets rapport.

Kan ikke bekræfte oplysninger

Udvalgsformand Per Rask Jensen (V) ønsker ikke at kommentere på brevet eller på Tippen generelt, før der fredag formiddag har været afholdt det byrådsmøde, hvor det skal afgøres, om Tippen skal lukkes.

Britta Boel, direktør for børn og unge, har også kun kortfattede kommenterer til indholdet i det anonyme, og hun skriver, at hun ikke kan bekræfte flere af påstandene. Det gælder også oplysningen om, at politiet har måttet beskytte personalet mod børn, der bor på Tippen.

- Nej, det kan jeg ikke bekræfte. Vi henviser til politiet i forhold til at kommentere på de tilfælde, hvor de eventuelt har været indblandet, skriver hun i en mail.

Annonce

Problemer i længere tid

Ifølge brevet har der været problemer i længere tid. JydskeVestkysten har spurgt Britta Boel til, hvad kommunen har gjort for at rette op på forholdene.

- Der er selvfølgelig løbende kontakt mellem en kommune og en institution som Tippen. Der har dog ikke været noget i den dialog, der viste omfanget af problemerne, før den konkrete henvendelse for nogle uger siden, som vi straks reagerede på, svarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce