Annonce
Kolding

Ansættelse af præst satte tydeligt præg på valgaften i Kristkirken: - Vi skal være mere moderne

Alle 14 kandidater trådte frem foran kirkesalen for at præsentere sig selv og svare på spørgsmål. Da der præcis skulle bruges 14 kandidater, blev alle valgt. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Også Kristkirken fik ny menighedsråd, da hele landet gik til menighedsrådsvalg onsdag aften. Og blandt de nye medlemmer tegner sig opbakning både til kvindelige præster og at en bredere teologi er repræsenteret i kirken.

Kolding: Når det kommende menighedsråd i Kristkirken træder sammen, så er der én opgave, som står højt på to do-listen, og det er ansættelsen af en ny præst. Opgaven kom da også til at sætte sit tydelige præg på debatten, da omkring 100 mennesker onsdag aften var mødt frem i Kristkirken for at vælge de 14 mennesker, som skal varetage kirkens interesser de kommende fire år.

Ansættelsen af en ny præst efter Per Damgaard Pedersen, som er rejst til København, er tidligere blevet udskudt af biskoppen, som netop ønskede, at den opgave først skal løses efter valget af et nyt menighedsråd.

Udsættelsen fik tilmed den formaning med på vejen, at det nye råd bør vælge en præst, således at flere teologiske retninger er repræsenteret i Kristkirken, som traditionelt holder til på den kirkelige højrefløj.

At det budskab er nået frem til Kristkirken, var man ikke i tvivl om efter onsdagens valgaften. Den ene kandidat efter den anden gav udtryk for, at man har til hensigt at ansætte en præst, som kan komplementere de to præster, som kirken har i forvejen. Netop det begreb - at komplementere - gik igen i indlæg fra flere kandidater.

- Kristkirken har to dygtige og kompetente præster. Det er jo også derfor, vi kommer her. Men vi er nødt til at følge med tiden og sikre, at vi også har et mere moderne kirkesyn repræsenteret, siger hr-ansvarlig og tidligere citychef Peter Jacobsen, der som den første kandidat tog fat i debatten.

Annonce

Ja til kvindelig præst

Efterfølgende gik mikrofonen på tur blandt de 14 kandidater, og umiddelbart bakkede flertallet op omkring biskoppens ønske om, at Kristkirken også har en præst, der eksempelvis vil vie fraskilte.


Vi skal tilbyde en mangfoldighed, som passer til sognet. Og virkeligheden er jo, at mange mennesker bliver skilt og ønsker at gifte sig igen med en ny partner.

Peter Jacobsen, ny i menighedsrådet


- Vi skal tilbyde en mangfoldighed, som passer til sognet. Og virkeligheden er jo, at mange mennesker bliver skilt og ønsker at gifte sig igen med en ny partner, siger Peter Jacobsen, der tidligere har siddet i menighedsrådet i Dalby Sogn.

Han luftede også, at for ham at se kunne man også overveje at sige ok til at vie homoseksuelle i Kristkirken, men den debat blev ikke grebet af hverken ordstyrer eller andre kandidater.

Laila Damm, formand for det afgående menighedsråd, præsenterede opgaverne for det kommende råd. Hun var ikke overrasket over, at præstevalget kom til at fylde i debatten. - Nu havde biskoppen jo udsat ansættelsen, så alle har været klar over, at det er en opgave, som venter forude på at blive løst, siger Laila Damm. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

En tilhører ville derimod gerne høre kandidaternes holdning til kvindelige præster, og her var der også opbakning fra i hvert et flertal. Alle understregede dog, at det ikke kun gælder om at få ansat en kvindelige præst for enhver pris, hun skal også være den bedst egnede i en ansættelsesrunde.

- Det vigtigste er, at vi får en præst, som kan samle sognet. For vi skal heller ikke ud i en situation, hvor vi skubber folk væk, som er glade for at komme i Kristkirken i dag. Det er jo rent faktisk en af de kirker, som har rigtig mange kirkegængere, og de skal også fortsat føle sig hjemme her, siger Carsten Mikkelsen, der også er nyvalgt til det nye menighedsråd i Kristkirken.

Det nye råd

  • De 14 kandidater blev valgt til det nye menighedsråd i Kristkirken:
  • Peter Jacobsen, Michael Giødesen, Laila Langelund Damm, Jens Chr. Nielsen, Kasper Mogensen, Linda Damm, Hans Christian Hansen, Heidi Engedal, Dorthe Kobbersmed, Jonathan Thormann; Line Friis, Carsten Mikkelsen, Henry Ebsen og Henning Mogensen.
  • Der har også været valg i resten af Kolding Provsti. Avisen bringer hurtigst muligt resultatet af valgene i alle sogne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Vild skov bliver for os alle

Annonce