Annonce
Vejen

Ansøgningerne vælter ind til nyt bosted: Her skal unge 12-tals-piger lære at finde ro i sig selv

Det er i disse rolige og landlige omgivelser i Ravnholt tæt på Gesten i Vejen Kommune, at Forenede Care A/S vil skabe et botilbud for unge 16-23 årige kvinder. Går alt efter planen, åbner bostedet 1. august. Jobansøgningerne vælter allerede ind. Foto: Google Streetview
Håndværkerne arbejder på livet løs på Stilundvej i Ravnholt ved Gesten. Går alt efter køreplanen, åbner Forenede Care A/S 1. august her et bosted for unge piger og kvinder med ar på sjælen.

Gesten: Håndværkerne arbejder på livet løs Stilundvej i Ravnholt cirka tre kilometer nord for Gesten. Nye jobopslag som centerchef, sygeplejerske og pædagogiske medarbejdere har på få dage allerede udløst de første 14 ansøgninger.

Går alt efter planen, kan omsorgskoncernen Forenede Care 1. august åbne op for bostedet Vejenhus på en kæmpegrund og i en ejendom, der tidligere rummede bed & breakfast og kursusejendom.

- Vi er blevet taget så godt imod af lokalsamfundet, siger regionschef Louise Wesselhoff fra omsorgskoncernen.

Annonce

Presset er stort på unge

Forenede Care vil benytte ejendommen som et botilbud med ni værelser og tilhørende personalebolig.

Botilbuddet vil kunne huse op til ni yngre kvinder i alderen fra 16-23 år med emotionelle udfordringer og/eller psykiatriske diagnoser som eksempelvis angst, spiseforstyrrelse og selvdestruktiv adfærd.

Udefra vil der typisk være tale om pæne og velsoignerede piger og kvinder, men de har fået ar på sjælen. Der er ikke tale om unge kvinder, som har et aktivt misbrug eller som er kendt med en ubehandlet psykisk diagnose.

Det ligger mellem linjerne, at man skal have sig en god uddannelse, gode karakterer, se godt ud, få sig et godt job og tjene en masse penge i et mere og mere konkurrencepræget præstationssamfund. Vi hjælper pigerne og kvinderne til at finde ro i sig selv.

Louise Wesselhoff, regionschef i Forenede Care A/S

- Tidligere kaldte man det populært for 12-tals-piger, hvor det måske ikke bliver sagt direkte, men ligger mellem linjerne, at man skal have sig en god uddannelse, gode karakterer, se godt ud, få sig et godt job og tjene en masse penge i et mere og mere konkurrencepræget præstationssamfund. Vi hjælper dem til at finde ro i sig selv, siger Louise Wesselhoff.

Annonce

Rammerne er perfekte

Der findes ifølge Louise Wesselhoff ikke statistik over problemets størrelse. Corona-årene med mere social isolation har næppe gjort dem mindre.

- Men det er en fornemmelse i den pædagogiske verden, at tendensen er stigende, og vores nye bosted-tilbud er en mangelvare, siger Louise Wesselhoff.

Bostedet vil ifølge regionschefen blive  døgnbemandet af faguddannet personale. Det skal give de unge piger og kvinder ro og værktøjerne til at komme på fode igen. Der forventes at blive 12 fastansatte plus time-tilknyttede på Vejenhus.

- Rammerne er perfekte. Her vil også være dyr. Det er der på alle vores centre. Vi ligger også tæt på Vejen, der har gode uddannelsestilbud, siger Louise Wesselhoff.

Vejenhus bliver det første af sin slags i Forenede Care-koncernen, der en privat plejevirksomhed. Beboerne forventes at komme fra forholdsvis nærtliggende kommuner.

Forenede Care har i forvejen erfaring med at drive plejecenter, lokalcenter og flere krisecentre. Koncernen har hovedsæde i Greve.

Vejenhus

Vejenhus er navnet på det nye bosted for 16-23 årige unge kvinder og piger, med emotionelle udfordringer eller psykiatriske diagnoser som eksempelvis angst, spiseforstyrrelse og selvdestruktiv adfærd.

Der forventes at åbne dørene 1. august på Stilundvej i Ravnholt tæt på Gesten i Vejen Kommune.

Forenede Care er en privat plejevirksomhed, der driver plejecenter, lokalcenter og flere krisecentre.

Lige nu søger virksomheden personale til det nye center, som kan huse ni unge kvinder.

Man kan læse mere om Forenede Care A/S på hjemmesiden www.forenede-care.dk.

Annonce
Kultur For abonnenter

Planter skifter haveejere: Grønne fingre er godt for øjnene

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Annonce