Annonce
forside

Ansager fik store tæsk

Ansager: -Vi fik en ordentlig røvfuld. Vi tabte 29-14, sagde assistenttræner Peter Buhl efter lørdagens kamp i Vejle.

- Vi var der overhovedet ikke i store dele af kampen. Vi fik en uheldig start, med vores stregspiller og krumtap i forsvaret, Angelica Jørgensen, der blev skadet efter otte minutter, så hun ikke kunne spille videre. Det fik stor indflydelse, fordi vi blev nødt til at flytte rundt på forsvaret og give spillerne andre pladser, sagde Peter Buhl og fortsatte:

- Det skabte usikkerhed, og det kom vi aldrig rigtig over igen.

Desuden havde SIF Ansager og dommerne svært ved at finde hinanden. Holdet fik seks-otte fejlkendelser på angrebsfejl, hvilket gjorde træneren så frustreret, at han måtte indkassere et gult kort.

- Det fik jeg ros for af pigerne. Det er usædvanligt, sagde Peter Buhl.

Alt i alt kalder han kampen i Vejle en kollektiv off-day. Vejle er et hold cheftræner Jens Ole Mathiesen inden kampen sagde, at SIF Ansager skal slå. Det er Peter Buhl heller ikke i tvivl om vil ske.

- Jeg er ikke i tvivl om resultatet, når vi mødes igen på hjemmebane. Vi vinder, sagde træneren.

Håndbold, kvinder, 2. division: Vejle Håndbold Klub - SIF Ansager 29-14 (13-5)

Målscorere: Rikke Nielsen, fire mål; Amalie Schultz, Kelsie Svane, Sarah Buhl og Camilla Tradsborg hver to, Mette Røntved og Angelica Jørgensen hver ét.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce