Annonce
Varde

Ansager ignorer Janteloven og hylder stolt sine egne helte

Formand for Udviklingsrådet, Karin Nielsen, og formand for Ansager Borgerforening, Johnny Enghave, med blomsterne, kårer formand for Ansager Byudvikling, Magnus Dahlmann, som årets Ansager-borger.

Trods kun omkring 1100 indbyggere holder Ansager som den naturligste ting i verden nytårskur, som alle andre storbyer med respekt for sig selv. Og hylder sine.

ANSAGER: For andet år i træk holdt Ansager fredag nytårskur med over 200 deltagere i et proppet Musik Hotel.

Mens den første Ansager-borger sidste år blev Helge Engelbrecht , gik hæderen i år til Magnus Dahlmann .

Dét kom fuldstændig bag på formanden for Ansager Byudvikling, der både havde budt velkommen og ridset det forgangne år op. Borgeren bliver nemlig ikke advaret på forhånd.

Mange gør meget

- Selvom jeg er glad og stolt, så er det med stor ydmyghed, jeg får prisen. For der er så mange her i salen, der i mange flere år har gjort meget mere for byen end jeg har, sagde han.

Magnus Dahlmann understregede, at der står mange ildsjæle bag de mange aktiviteter i byen, dog havde han én speciel at takke: "Min kone, Hanne, som støtter mig i alt", sagde han.

Meget er sket

Inden ridsede han hovedpunkter op fra Ansager i 2016. Byen har fået 70 tilflyttere; den har fået byggetilladelse til hotellets førstesal og 250.000 kroner fra LAG-midler til formålet. Lokalarkivet fik Andelskassens pris, Helge Engelbrecht fik årets danske folkemusikerpris, Musik Hotellet fik nye forpagtere, jagtforeningen holdt DM i holdskydning, tredje Mariefestival blev afviklet og byen fik nye læger i lægehuset. Blandt andet.

De sidste par måneder er de fleste kræfter brugt på skolestrukturdebat, og det var også byens nye skoleleder, Lars Offersen , der var inviteret som gæstetaler.

- Som skoleleder må jeg ikke blande mig i politik, så derfor taler jeg ud fra manuskript, så jeg ikke kommer til at sige noget, jeg fortryder, indledte han sin tale.

Inden Frank Sørensen og Carsten Madsen fra Ansager Byudvikling viste aktuelle planer. Med en lejr ved Stemmeværkspladsen, som ligger i klemme mellem fredskov og å-beskyttelseslinje og derfor har været længe undervejs; og om Ansager Søpark i det nedlagte dambrug og delvist også på menighedsrådets jord, som byen arbejder for.

Annonce
Pernille Østergaard, tv., Stine Hansen og Tina Nilsson er født og opvokset i Ansager og er blevet boende, selvom både Stine og Tina har en time til arbejde.
Bernhardt Dreesen på 85 er fra Flensborg, men kom til Ansager som lærer i dansk, fysik og tysk i 1959. Han har haft de fleste i skolen.
Thilde Fjord Madsen er Ansager-pige, som nu bor i Esbjerg, men sammen med kæresten Thomas Brunbjerg underviser byens børn i musik og rytmik.
David Borchardt, bagest, og Michael Pedersen er de nye forpagtere af Ansager Musik Hotel. David er lige blevet gift med Anne, som er her for det meste.

Nytårskur

Ansager Nytårskur bliver afholdt af Ansager Borgerforening, Ansager Byudvikling og Udviklingsrådet i fællesskab.


  • Foreningerne betaler gildet og inviterer byens borgere. Fordi man tror på, at traditioner er godt.

  • Med over 200 deltagere både sidste år og i år kaldte byudviklingsformand og årets borger, Magnus Dahlmann, kuren nu for en fast tradition.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce