Annonce
forside

Ansager kæmper sig videre til fjerde runde af landspokalen

Ansager: Efter en tæt kamp og én omgang overtid kunne SIF-Ansagers kvinder torsdag aften spille sig videre til 4. runde i landpokalturneringen, med en sejr på 33-29 over SGI-Guldager.

Ansager var bagud ved pausen, og i den ordinære spilletid stod der 27-27. I den forlængede spilletid afgjorde Ansager kampen komfortabelt med en 6-2 sejr. På trods af sejren, synes træneren, at kampen blev spillet for meget på Guldagers præmisser.

- Det var sådan en dag på kontoret, hvor vi ikke lige var der fra starten. Vi laver mange tekniske fejl og lukker Guldager for nemt ind i kampen igen, hver gang vi får en føring, siger holdets træner, Jens Ole Mathiesen.

Jens Ole Mathiesen og holdet kan dog glæde sig over avancement til turneringens fjerde runde, hvor SIF/Ansager kan risikere at møde en af de lavere rangerede ligahold.

Håndbold, Landspokalturneringen kvinder, 4. runde: SGI-Guldager - Sif/Ansager 29-33 (16-13)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce