Annonce
forside

Ansagers håndboldkvinder mødte sine overmænd i pokalturneringen

Ansager: Selvom Ansager som ventet fik et snit over nallerne mod Ringkøbing Håndbold fra landets bedste liga, så går holdet og træner derfra en stor oplevelse rigere, da de spillede sæsonens sidste kamp af betydning. Kampen endte 15-37 til gæsterne fra Ringkøbing.

Annonce

Selvom målsætningen inden kampen var maks at tabe med 15 mål, så mener holdets træner, at holdet kan være fuldt ud tilfreds med præstationen.

- Jeg tror ikke at der var mange der regnede med, at vi ville score 15 mål. Andre divisions hold har fået gevaldige tæsk, og ikke engang formået at score 10 mål. Jeg er en meget stolt træner, siger Jens Ole Mathiesen

Efter en svær start, hvor Ansager hurtigt kom bagud 0-6 efter frem minutter, tog træner Jens Ole Mathiesen en vigtig timeout:

- Pigerne var alt for underdanige. Jeg fortalte dem, at de ikke skulle tænke over hvem de spillede mod, og bare smide remmer og tøjler, og kæmpe det bedste de kan, siger Jens Ole Mathiesen.

Jens Ole Mathiesen roser holdets målmand, Marie Held, som efter en sløj start kom godt i gang, og reddede 6 100-procents chancer i 2. halvleg.

- Vi fik en kæmpe oplevelse, både spillere såvel som træner. Der var store smil på hele holdet efter den her kamp, siger Jens Ole Mathiesen.

Ansager fortsætter med at træne frem til midten af juni, hvorefter den står på 6 ugers sommerferie, inden holdet i august starter igen i 3. division. Jens Ole Mathiesen er stadig ærgelig over nedrykningen, især fordi mange langtidsskadede spillere vender tilbage til efteråret.

- Vi kommer til at være et stærkere hold i 3. division end vi var i 2. division. Men det er sådan realiteterne er, siger Jens Ole Mathiesen

Håndbold, Landspokalturneringen kvinder, 5. runde: Sif/Ansager- Ringkøbing Håndbold 15-37 (6-17)

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce