Annonce
forside

Ansagers håndboldkvinder mødte sine overmænd i pokalturneringen

Ansager: Selvom Ansager som ventet fik et snit over nallerne mod Ringkøbing Håndbold fra landets bedste liga, så går holdet og træner derfra en stor oplevelse rigere, da de spillede sæsonens sidste kamp af betydning. Kampen endte 15-37 til gæsterne fra Ringkøbing.

Annonce

Selvom målsætningen inden kampen var maks at tabe med 15 mål, så mener holdets træner, at holdet kan være fuldt ud tilfreds med præstationen.

- Jeg tror ikke at der var mange der regnede med, at vi ville score 15 mål. Andre divisions hold har fået gevaldige tæsk, og ikke engang formået at score 10 mål. Jeg er en meget stolt træner, siger Jens Ole Mathiesen

Efter en svær start, hvor Ansager hurtigt kom bagud 0-6 efter frem minutter, tog træner Jens Ole Mathiesen en vigtig timeout:

- Pigerne var alt for underdanige. Jeg fortalte dem, at de ikke skulle tænke over hvem de spillede mod, og bare smide remmer og tøjler, og kæmpe det bedste de kan, siger Jens Ole Mathiesen.

Jens Ole Mathiesen roser holdets målmand, Marie Held, som efter en sløj start kom godt i gang, og reddede 6 100-procents chancer i 2. halvleg.

- Vi fik en kæmpe oplevelse, både spillere såvel som træner. Der var store smil på hele holdet efter den her kamp, siger Jens Ole Mathiesen.

Ansager fortsætter med at træne frem til midten af juni, hvorefter den står på 6 ugers sommerferie, inden holdet i august starter igen i 3. division. Jens Ole Mathiesen er stadig ærgelig over nedrykningen, især fordi mange langtidsskadede spillere vender tilbage til efteråret.

- Vi kommer til at være et stærkere hold i 3. division end vi var i 2. division. Men det er sådan realiteterne er, siger Jens Ole Mathiesen

Håndbold, Landspokalturneringen kvinder, 5. runde: Sif/Ansager- Ringkøbing Håndbold 15-37 (6-17)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce