Annonce
Varde

Ansagers optog glæder både børn og ældre

ANSAGER: De to heste har fået rensdyrhorn på i dagens anledning. De er med i juleoptoget gennem Ansagers gader. Den musikalske del af optoget stod FDF-orkestret for. Optoget sluttede med julehygge på hotellet.

Ansager er en af de byer i lokalområdet, der holder det seneste juleoptog. Det foregik søndag med vrinskende rensdyr og en karamelkastende julemand.

ANSAGER: De to heste har fået rensdyrhorn på. På ladet sidder børn fra Ansager. Foran dem er det hvidklædte FDF-orkester.

Men allermest opmærksomhed blandt børnene får julemanden og nissemor. Ikke kun på grund af de røde dragter og julemandens lange, hvide skæg.

Lige så interessant er det, at de kaster med karameller. Børnene er beredt. De har poser med, og de voksne skal passe på, at de ikke vælter over et barn, når de løber på kryds og tværs for at finde alle karameller.

Juleoptoget er virkelig en børnebegivenhed, og der er masser af børnefamilier bagerst i optoget.

Men også byens ældre har glæde af optoget. Optoget går nemlig en omvej til plejehjemmet, hvor de ældre sidder bag en stor rude og kigger ud. Foran den rude stiller FDF-orkestret sig op og spiller et par ekstra julesange.

Heste fra Grindsted

Hestevognen har Preben Lassen sørget for, og han ejer også den ene af de to heste. Han arbejder på Tronsøskolen i Grindsted, der er fri fagskole med blandt andet en hestelinje. Den anden hest er ejet af Tronsøskolen, og det er elev Amalie Nørregaard, oprindeligt Herning, der passer hestene til dagligt. Hun er derfor med på hestevognen sammen med Preben Lassen og Anne Marie Andreasen.

Annonce
Juleoptog gennem Ansager Foto: Jørgen kirk

Se juleoptoget her

Det skete også i Ansager søndag

Der var åbent hus og udstilling i Andelskassens lokaler på Torvet i Ansager. Det var lokale, kreative kræfter, der viste deres kreationer.


  • Efter juleoptoget kunne alle gå ind på Ansager Musik Hotel, hvor børnene kunne danse om juletræ og lave sanglege sammen med julemanden, nissemor og FDF-nisser.

  • Mandag er der julebanko i Skovlund-Ansager Hallen og den 25. december er der julebal på hotellet.
Juleoptog gennem Ansager Foto: Jørgen kirk
Juleoptog gennem Ansager Foto: Jørgen kirk
Bag ruden på plejehjemmet kigger beboerne på FDF-orkestret, der spiller.
Juleoptog gennem Ansager Foto: Jørgen kirk
Klar! Om lidt kaster julemanden og nissemor sine karameller, og så gælder det om at være hurtig for at få karamellerne i sin egen pose.
Juleoptog gennem Ansager Foto: Jørgen kirk
Juleoptog gennem Ansager Foto: Jørgen kirk
Juleoptog gennem Ansager Foto: Jørgen kirk
Juleoptog gennem Ansager Foto: Jørgen kirk
Juleoptog gennem Ansager Foto: Jørgen kirk
Juleoptog gennem Ansager Foto: Jørgen kirk
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce