Annonce
Kolding

Ansat på plejehjem smittet med corona: 50 medarbejdere venter på svar fra test

Efter en medarbejder fra det kommunale plejehjem Teglgårdsparken blev testet positiv for coronasmitte mandag, er alle 30 plejehjemsbeboere og 50 medarbejdere blevet testet. Ingen beboere er smittede. Medarbejderne venter på svar. Foto: Google Streetview
En medarbejder på plejehjemmet Teglgårdsparken fik mandag besked på, at hun er smittet med coronavirus. Hun havde ingen symptomer. Alle plejehjemsbeboere er testet raske. Alle hendes kolleger venter svar på deres test.

Kolding: En medarbejder, der arbejder på det kommunale plejehjem Teglgårdsparken i Kolding, fik mandag at vide, at hun er smittet med coronavirus.

- Medarbejderen har ikke været syg og er ikke syg, alligevel tog hun mod tilbuddet om at blive testet i podeteltet ved Kolding Storcenter. Og testen var positiv, men hun har ikke haft en chance for at vide, at hun var smittet, fortæller seniordirektør Annette Lund fra Kolding Kommune.

Medarbejderen, der ikke har direkte kontakt med plejehjemmets beboere, er sendt hjem.

- Hun kommer først på arbejde igen, når hun har en negativ test, og hun kan testes igen om syv dage, siger Annette Lund.

Hun fortsætter:

- Da vi fik besked om smitten, ringede vi straks til Statens Serum Institut, for at høre hvordan vi skulle forholde os for at være sikre på at gøre det rigtige. Og Statens Serum Institut opfordrede til, at alle plejehjemmets beboere og medarbejdere blev testet. Alle borgere blev testet mandag, og tirsdag middag fik vi svar på, at ingen er ramt af corona-smitte. Alle medarbejdere, på nær ganske få, der bor langt væk fra Kolding og ikke var på arbejde, blev også testet mandag, og de sidste er testet i morges. Også her venter vi hurtige svar.

I alt er 30 borgere og 50 medarbejdere testet.

Tilbud om test

En medarbejder fra det kommunale plejehjem Teglgårdsparken er testet positiv for corona-smitte mandag.

Hun har ikke direkte kontakt til beboerne.

Smitten blev fundet, efter hun havde sagt ja tak til en frivillig test.

I alt 2600 medarbejdere fra senior-, social- og fritidsområdet er blevet tilbudt at blive testet.

Mandag blev der for første gang siden den 24. april registret nye tilfælde af coronasmittede i Kolding Kommune.

Den daglige leder af testcentret ved Kolding Storcenter, Peter Ivan Andersen, skønner at en eller to ud af 800 test vil være positive.

Ingen syge

Kolding Kommune har skrevet ud til de pårørende og orienteret dem om situationen.

- Både borgere og medarbejdere har været meget positive i forhold til det her. Beskeden fra dem har været, at de synes, det er rart at blive testet, når der er mistanke om coronasmitte, fortæller Annette Lund.

Mens Kolding Kommune venter på, at alle testsvar kommer i hus, er der lukket ned for besøg på Teglgårdsparken.

- Vi håber meget, at smittetilfældet er en enlig svale. Skulle det vise sig, at flere er smittede blandt personalet, så vil vi gøre nøjagtig det samme, som vi gjorde i forhold til personalet på Vonsildhave, siger seniordirektøren.

Coronaudbruddet på Vonsildhave var voldsomt. Her er syv beboere afgået ved døden med coronasmitte i kroppen, og i alt 11 borgere og otte medarbejdere blev konstateret smittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce