Annonce
forside

Ansatte anklager Tolke Danmark for manglende løn

Tidligere ansatte hos Tolke Danmark, der efter få dages drift blev opsagt som tolkeleverandør i Region Syddanmark, anklager bureauet for ikke at have udbetalt den løn, de var berettiget til, da virksomheden stod for at levere tolke til Region Hovedstaden.

Uroen om Tolke Danmark, der fik få dage som tolkeleverandør til Region Syddanmark, fortsætter.

Flere tolke anklager således virksomheden for ikke at have udbetalt den løn, som de ansatte skulle have under deres ansættelse under Tolke Danmark, da det stod for tolkeydelser i Region Hovedstaden.

Det viser avisens aktindsigt i korrespondancen mellem Region Syddanmark og Region Hovedstaden.

Den 7. februar, dagen før at Syddanmark ophævede kontrakten med Tolke Danmark på grund af misligholdelse, advarer en ansat i Region Hovedstaden en kollega i Syddanmark om, at vedkommende for anden gang er blevet ringet op af tolke, "som påstår de ikke får løn hos Tolke Danmark".

Hovedstaden henvender sig til virksomhedens direktør, Abdirahman Shafici, og fremlægger tolkenes påstand.

- Det er jeres ansvar, som tolkenes arbejdsgiver, at udbetale løn for det arbejde, de udfører på vegne af Tolke Danmark, skriver en stratetisk indkøbskonsulent til tolkedirektøren, som dagen efter, den 8. februar, på et møde med Region Syddanmark accepterer at ophæve kontrakten. Det sker, efter at tolke er udeblevet fra opgaver, så læger og fremmødte patienter dermed ikke kan kommunikere, og samtaler må udsættes. Samtidig har regionen i perioden op til driftsstart den 1. februar haft problemer med at få bekræftet tolkebestillinger.

JydskeVestkysten har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Tolke Danmarks direktør, Abdirahman Shafici. Han har hverken besvaret avisens henvendelser på mail eller telefon.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce