Annonce
forside

Ansatte anklager Tolke Danmark for manglende løn

Tidligere ansatte hos Tolke Danmark, der efter få dages drift blev opsagt som tolkeleverandør i Region Syddanmark, anklager bureauet for ikke at have udbetalt den løn, de var berettiget til, da virksomheden stod for at levere tolke til Region Hovedstaden.

Uroen om Tolke Danmark, der fik få dage som tolkeleverandør til Region Syddanmark, fortsætter.

Flere tolke anklager således virksomheden for ikke at have udbetalt den løn, som de ansatte skulle have under deres ansættelse under Tolke Danmark, da det stod for tolkeydelser i Region Hovedstaden.

Det viser avisens aktindsigt i korrespondancen mellem Region Syddanmark og Region Hovedstaden.

Den 7. februar, dagen før at Syddanmark ophævede kontrakten med Tolke Danmark på grund af misligholdelse, advarer en ansat i Region Hovedstaden en kollega i Syddanmark om, at vedkommende for anden gang er blevet ringet op af tolke, "som påstår de ikke får løn hos Tolke Danmark".

Hovedstaden henvender sig til virksomhedens direktør, Abdirahman Shafici, og fremlægger tolkenes påstand.

- Det er jeres ansvar, som tolkenes arbejdsgiver, at udbetale løn for det arbejde, de udfører på vegne af Tolke Danmark, skriver en stratetisk indkøbskonsulent til tolkedirektøren, som dagen efter, den 8. februar, på et møde med Region Syddanmark accepterer at ophæve kontrakten. Det sker, efter at tolke er udeblevet fra opgaver, så læger og fremmødte patienter dermed ikke kan kommunikere, og samtaler må udsættes. Samtidig har regionen i perioden op til driftsstart den 1. februar haft problemer med at få bekræftet tolkebestillinger.

JydskeVestkysten har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Tolke Danmarks direktør, Abdirahman Shafici. Han har hverken besvaret avisens henvendelser på mail eller telefon.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce