Annonce
Kultur

Ansatte bar på tusinde museumsgenstande, da 40 år gamle tæpper blev skiftet ud

Museumsinspektør Nynne Sanderboe Martinusen har haft travlt under corona-lukningen. Foto: Historie Haderslev

HADERSLEV: Normalt sætter museer pris på gamle ting. Men nogle gamle effekter vil de gerne skille sig af med. Det gælder Ehlers Samlingen i Slotsgade, der som landets øvrige museer åbner onsdag den 21. april.

Den fire måneder lange lukning er blevet brugt til at gennemføre nogle tiltrængte fornyelser. Museumsgæster har i 40 år trådt en sti rundt mellem museets montre, og kokostæpperne er blevet slidt så meget i stykker, at man kunne se gulvet igennem dem.

Nu er de erstattet af mere holdbare sisaltæpper, og udskiftningen var en stor opgave. Personalet måtte tømme samtlige montre og flytte dem ud rum for rum. Museumsinspektør Nynne Sanderbo Martinusen vurderer, at hun og de øvrige ansatte har haft over tusinde museumsgenstande i hænderne under flytningen.

Annonce

Ehlers Samlingen er en del af Historie Haderslev og består også af von Oberbergs Hus i Slotsgade og Slesvigske Vognsamling på Simmerstedvej. Sidstnævnte åbner med nyt inventar i museumsbutikken og et nyt sofahjørne.

Vognsamlingen rummer også træværkstedet, der tidligere lå i Kulturhus Bispen, men det må først åbne 6. maj.

Museerne åbner under samme betingelser som frisører og massører. Gæsterne skal derfor have corona-pas og bære mundværn, lige som der gælder særlige afstandsregler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce