Annonce
Nordtyskland

Ansatte græder over farvel til Karstedt

Annonce

Flensborg. - Stemningen i huset er ikke til at holde ud. Alle de mange år, som man har arbejdet her. Vi har kæmpet så utrolig hårdt. Vi skal give slip på vores arbejde, selv om vi ønsker at arbejde videre. Vi kolleger er chokerede. Vi alle. Det er en sørgefest.

Så knækker stemmen for den mangeårige medarbejder i Karstadt, som ikke ønsker at stå frem i avisen med sit navn. Hun går.

Sådan har alle tilbageværende medarbejdere det i det kæmpestore varehus Karstadt i hjertet af Flensborg, som senest på lørdag vil være fortid. Alt er sat ned, vi lukker filialen, alt skal ud, fire dage tilbage, lyder det fra plakaterne til kunder og medarbejdere på en dag med en fyldt gågade. I Karstadt var der køer, folk på jagt efter et lavpris-kup, de fleste hylder og reoler er dog for længst tømt eller helt væk.

- Det er forfærdeligt at se, hvor billigt varerne smides væk. Det gør rigtig ondt. Reolerne bliver mere og mere tomme, det er sørgeligt, siger Gina Löwe, som er medarbejderrepræsentant og kassedame i Karstadt, hvor hun har arbejdet i 31 år.

Hun fortæller om et stort sammenhold blandt medarbejderne. For hende føles det som en slags familie.

- Rigtig mange kunder har været inde og sagt farvel. Jeg har fået blomster i dag. Det rører mig. En kunde græd, fortæller Gina Löwe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Annonce