Annonce
Esbjerg

Ansigter sat på toppen i stor uddannelses-satsning

Søren Heide Lambertsen (S) kommer sammen med borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til at sidde i bestyrelsen for Education Esbjerg og i den uddannelsesstrategiske styregruppe. Arkivfoto: Annett Bruun.
Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og Socialdemokratiets Søren Heide Lambertsen udpeget til uddannelsesstrategisk styregruppe og bestyrelsen for Education Esbjerg.

Esbjerg Kommune: Økonomiudvalget udpegede mandag byrådsmedlem Søren Heide Lambertsen (S), tidligere gruppeformand for Socialdemokratiets byrådsgruppe, som kommunens repræsentant i dels det uddannelsesstrategiske arbejde for Esbjerg-området, dels bestyrelsen for Education Esbjerg - initiativet, der med millioner fra både erhvervsliv og kommune skal tiltrække nye videregående uddannelser til Esbjerg.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er født medlem af begge dele.

Formålet med det uddannelsesstrategiske arbejde er at tiltrække og fastholde flere studerende og mere arbejdskraft til Esbjerg-området. Det skal i de kommende år være et højt profileret indsatsområde, hvilket også fremgår af Esbjerg Kommunes og Business Esbjergs Vision 2025 - Vækst, hvor et af målene er at tiltrække flere danske og internationale studerende og flere uddannelser til området. I den forbindelse organiseres det uddannelsespolitiske arbejde for Esbjerg-området med en strategisk styregruppe, som det øverste organ. Gruppen skal varetage de tværgående strategiske interesser for Esbjerg-området og blandt andet have særligt fokus på politiske retning og interessevaretagelse. Derudover vil styregruppen arbejde mod en fælles retning for uddannelse for Esbjerg-området.

Sagen kort

  • For tre uger siden kom det frem, at der på under en måned var samlet knap 11 millioner kroner ind til Education Esbjerg – en indsats, der skal styrke Esbjerg som en stærk uddannelses- og studieby. Samtidig rettede topcheferne fra to af Esbjerg største virksomheder, Viking Life-Saving Equipment A/S og Blue Water Shipping A/S en kraftig appel til det øvrige erhvervsliv om at gribe dybt i lommerne og bakke initiativet op, så beløbet forhåbentlig kan fordobles.
  • Indsamlingen af midler blev sat i gang på et krisemøde om uddannelsesbyen Esbjergs fremtid i slutningen af oktober i Blue Water Shippings hovedkvarter, som Business Esbjerg og erhvervsnetværket VL74 havde arrangeret. Omkring 100 deltagere - politikere, virksomhedsledere og repræsentanter fra uddannelsesmiljø og byens store fonde - deltog, og det endte med, at borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) på byrådets vegne lovede at lægge fem millioner kroner i indsatsen, der anslået vil koste minimum 10 millioner kroner - driften af et sekretariat i tre år.
  • Erhvervslivet i Esbjerg gav hurtigt håndslag på at gøre det samme i et forsøg på at skaffe flere studerende og flere uddannelser til landets femtestørste by og sætte en effektiv bremse i Esbjerg Kommunes stagnerende befolkningstal.

Ansigterne

Den uddannelsesstrategiske styregruppe besættes med dels borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), dels et medlem af Esbjerg Byråd - hvilket med økonomiudvalgets beslutning mandag bliver Søren Heide Lambertsen, der i øvrigt er tidligere afdelingsleder ved Aalborg Universitet Esbjerg, rektorerne fra AAU, SDU og UC-Syd, rektorkollegiets formand, Business Esbjergs direktør, repræsentanter fra erhvervslivet og formand for Region Syddanmark.

Gruppen mødes fire gange årligt, hvor status på nuværende indsatser gennemgås og nye indsatser drøftes og igangsættes.

I forhold til Education Esbjerg bliver bestyrelsen lokal med et sekretariat forankret i Business Esbjerg. Education Esbjergs kobling til Business Esbjerg beror primært på, at uddannelsesområdet i forvejen varetages af Business Esbjerg, blandt andet ved Karrieremesse Esbjerg og Studiebyen Esbjerg, som derfor har et tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet.

Bestyrelsen kommer til at bestå af borgmesteren (næstformand), Søren Heide Lambertsen, Business Esbjergs direktør, Susanne Nordenbæk, Henrik Uth Christensen fra Viking (formand), Søren N. Thomsen fra Blue Water, samt en sidste erhvervsrepræsentant som udpeges senere. Det første bestyrelsesmøde finder sted 2. januar.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Nu ser det endelig ud til, at retarderede Victor på 8 år får hjælp: - Det gør mig rasende, at vi skulle så langt ud, før det blev taget alvorligt

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Kolding

Se video og kæmpe billedgalleri: Sådan blev Koldings næbhval obduceret

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Sønderborg

42-årig sigtet for at holde kvinde indespærret: Gennem tre måneder skulle han have voldtaget hende

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Billund

Corona-udbrud lukker bageri: - Vi er lagt fuldstændig ned

Annonce