Annonce
Esbjerg

Ansigtsløftning til Rindby: Politikerne tænder det første grønne lys for forskønnelse af forsømt strand-område

Rindby Strand skal frem i lyser med en helhedsplan, som skal synliggøre ferieområdets kvaliteter. Privatfoto
Rindby Strand har fået et vigtigt positivt signal fra et politisk flertal på Fanø. Byrådet afgør sagen endeligt efter sommerferien, mens pengene skal findes ved budgetforhandlingerne.

Fanø: Rindby Strand kan se frem til et ansigtsløft til et større millionbeløb. Et enigt Erhvervs-, Teknik- og Naturudvalg på Fanø indstiller, at man får udarbejdet en helhedsplan for det nedslidte turistområde.

Det kommer til at ske i et samarbejde mellem de private turist- og erhvervsaktører i Rindby og Fanø Kommune. Ønsket om en plan for Rindby kommer fra Rindby Strand Grundejerforening i samarbejde med erhvervsdrivende ved Rindby Strand.

Sagen skal nu behandles i Økonomi og planudvalget samt byrådet efter sommerferien. Og hvis politikerne også her giver grønt lys for helhedsplanen, skal pengene findes ved budgetforhandlingerne.

Annonce

Selve planen ventes at koste en halv million kroner, mens anlægsarbejdet anslås til at løbe op i to til fem millioner kroner, hvoraf størstedelen forventes at kunne hentes ved fonde og private investorer. Fortove, pladser, veje og offentlige områder ved Kirkevejen fra centerområdet til stranden skal opdateres markant.

Tiltrængt byfornyelse

Genrejsningen af Rindby Strand-området har været påtrængende i mange år. Butikker, veje og de øvrige offentlige og private arealer er skabt helt tilbage i 60'erne, og alle er enige om, at Rindby som det sidste turist- og byområde skal have byfornyelse i stil med Nordby, Fanø Bad og Sønderho.

- En helhedsplan for Rindby giver rigtig god mening, siger ENT-udvalgets formand Christian Lorenzen (K).

Et benspænd for helhedsplanen kan dog blive budgetforhandlingerne til efteråret, for der er voldsomt stigende udgifter på ældreområdet, og antallet af stærkt plejekrævende ældre beboere ser ud til at fortsætte de kommende år.

Fanøs politikere kan dermed se frem til nogle svære økonomiske valg.

- Pengene kommer i sidste ende fra den samme kasse, og der har desværre i en årrække ikke været styr på udgifterne på ældre- og socialområdet. Det er en udfordring, siger Christian Lorenzen.

Annonce

Forventer flertal

Han siger samtidig, at udvikling på Fanø er en konservativ mærkesag.

- Hvis du ikke udvikler, afvikler du. Og den overordnede fysisk udvikling på Fanø har desværre stået lidt i stampe i en årrække - fordi økonomien har været under genopretning. Selvom vi er et parti, der mener, at der er en øvre grænse for, hvor mange turister Fanø kan kapere, så anerkender vi også, at turismen er en vigtig indtægtskilde, siger Christian Lorenzen og peger blandt andet på det hotelprojekt i Rindby, som netop har fået byrådets principielle opbakning.

I det tekniske udvalg var man enige om, at Rindby trænger til et løft, og udvalgsformand Christian Lorenzen venter, at dette flertal vil bære Rindby-planen igennem i Økonomi- og Planudvalget samt byrådet i august - og at der derfor også vil være penge til Rindby i budgetterne de kommende år.

En helhedsplan med en arkitektkonkurrence vil kunne tiltrække helt nødvendige fondsmidler og eksterne investeringer, mener udvalgsformanden.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Haderslev

Bekymret formand midt mellem tusindvis af gåselorte: – Her har man jo ikke lyst til at sidde og hygge sig

Annonce