Annonce
forside

Ansvar og tillid

Læserbrev. Vi som politikere har ansvaret for de beslutninger, vi træffer i byrådssalen.

Vi som politikere er derfor dybt afhængige af, at sagerne er belyst ordentligt.

Vi som politikere er derfor dybt afhængige af det arbejde, som embedsmændene udfører for os.

Embedsmænd forbereder og belyser sagerne.

Politikerne træffer beslutninger.

Sådan skal arbejdsfordelingen være.

Det må ikke være sådan, at oplysninger tilbageholdes. Det må ikke være sådan, at vi politikere skal læse i avisen, hvad vi ikke har fået at se.

Samspillet mellem politikerne på den ene side og embedsmandsværket på den anden skal bygge på tillid.

Vi kan alle begå fejl, ingen tvivl om det.

Men igen, det må ikke være sådan, at vi politikere skal læse i JV, hvad vi netop ikke har fået at vide.

Gentager noget sådant sig, er risikoen for at tilliden forsvinder tilstede.

Og det må ikke ske, at vi politikere mister tilliden til embedsmandsværket.

Vi må ikke komme i den situation, hvor vi politikere begynder at tænke: "gad vide om vi har fået alt at vide denne gang".

Dette er der ingen, som har nogen interesse i. Hverken vi politikere eller embedsværket.

Dette ville være ødelæggende i enhver henseende.

Jeg vil p.t. ikke kommentere borgmester Henrik Frandsens udtalelser her i avisen om, at det ikke havde nogen betydning for ham, hvem der havde ansvaret for, at økonomiudvalget ikke blev oplyst korrekt.

Jeg vil bare vide hvem, der vidste hvad hvornår.

Det har jeg bedt borgmesteren oplyse mig om.

Så tager vi den derfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce