Annonce
Sydjylland

Antallet af alvorligt syge coronasmittede syddanskere bliver ved med at stige

Foto: Arkivfoto/Reuters
De seneste dage er flere borgere fra regionen blevet indlagt med coronavirus. Lørdag var der 12 nye indlagte, og antallet af patienter på intensiv var steget med fire patienter . Region Syddanmark er nu ikke længere den region med færrest på intensiv.

Sag: De sidste par dage er der både sket en stigning i antallet af alvorligt syge coronasmittede syddanskere og i antal indlæggelser. Lørdag meddelte Sundhedsstyrelsen, at yderligere 12 patienter i regionen var blevet indlagt. Dermed var antallet af indlagte fredag over middag 66, mens 18 var på intensiv.

Fredag var tallet henholdvist 54 og 14, mens der torsdag var 51 indlagte og 14 på intensiv. På en dag er 12 personer mere således blevet indlagt, mens fire patienter yderligere er kommet på intensiv. Det sker efter to dage med en langsom stigning, hvor der fra torsdag til fredag blev indlagt tre personer, mens der var status quo på intensiv.

Tendensen fulgte også på landsplan. Lørdag var antallet af indlagte og intensivpatienter på landsplan til gengæld steget betragteligt fra fredag. 29 yderligere blev indlagt, så tallet lørdag var 459 indlagte. Samtidig kom yderligere 12 på intensiv, således det samlede tal lørdag var 121 på intensiv.

Annonce

Sjælland stadig hårdets ramt

Opgørelsen fra Sundhedsstyrelsen viser, at borgerne øst for Storebælt stadig er hårdest ramt af coronavirusset, når man holder antallet af indlagte op imod befolkningstallet i de fem regioner.

I Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland er det stadig omkring hver 20.000. borger, der er indlagt. I Region Sjælland er det hver cirka 12.300., mens det i Region Hovedstaden er hver 7.900.

Hvad angår patienter på intensiv er én ud af 67.000 syddanskere på intensiv. Relativt set er regionen således den med færrest på intensiv i forhold til befolkningstallet. Hovedstaden ligger også her i top med én ud af cirka 31.000 borgere på intensiv. Der er dog tale om små tal, og der skal derfor kun lidt til at ændre på det samlede billede.

I Danmark er nu 2.201 personer smittet, mens der stadig er konstateret 65 dødsfald. Fredag lå tallet på 52.

Ifølge Sundhedsstyrelsen omfatter tallet dødsfald, der er registreret indenfor 60 dage efter påvist covid-19 infektion. Coronavirus er ikke nødvendigvis årsagen til dødsfaldet.

Der er nu 528.025 smittede i hele verden og omkring 23.000 døde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce