Annonce
Kolding

Antallet af coronasmittede i Kolding er stagneret: Så få er konstateret smittet den seneste måned

Peter Ivan Andersen fortæller, at det kun tager cirka et halvandet minut at blive podet og testet for, om man har corona. Svaret får manden inden for et par dage. Arkivfoto: Søren Gylling/Ritzau Scanpix
Samtidig med at antallet af bekræftede coronasmittede i Kolding er stagneret, kører Testcenter Danmark ved Kolding Storcenter nu på fuld damp og tester over 500 borgere om dagen.
Annonce

Kolding: Antallet af nye corona-smittede i Kolding Kommune lader til at være stagneret. I hvert fald er der kun to koldingensere blevet testet positiv for coronavirus siden den 17. maj, fremgår det af de tal, som Statens Serum Institut hver dag offentliggør.

Antallet af bekræftede smittede er inden for de seneste ti dage således steget fra 113 til 115, og det betyder, at der i løbet af den seneste måned kun er konstateret 13 nye smittede i Kolding.

Smitten er også stagneret i eksempelvis Fredericia, hvor der kun har været én ny smittet de sidste ti dage, mens antallet af nye smittede i Vejle er fire.

Annonce

Tester 500 om dagen

Antallet af smittede stiger altså kun langsomt, selvom der løbende er blevet åbnet op for, at flere kan blive testet. Fra starten af denne uge har Testcenter Danmark, som ligger på parkeringspladsen ved Kolding Storcenter, taget imod de borgere, der selv har bestilt en tid til at blive testet for corona, efter myndighederne i sidste uge åbnede for, at man nu selv kan bestille tid til test.

Den nye strategi har øget travlheden i Testcenter Danmark. Tidligere blev kun omkring 100 testet ved Kolding Storcenter om dagen, men siden mandag har der været fuldt booket.

- Vi er kommet rigtig godt i gang, og det virker til, at borgerne er glade for muligheden, fordi den er blevet benyttet i stor udstrækning. Vi er booket fuldt ud, så der er booket omkring 520 podninger om dagen, hvilket er det antal, vi kan tage, siger Peter Ivan Andersen, der er daglig driftsleder i Testcenter Danmark ved Kolding Storcenter.

Annonce

Ingen antistof-tests

Driftslederen fortæller, at testcentret dog ikke er kommet i gang med at teste borgere for antistoffer, hvilket han ellers havde troet, de kunne gå i gang med fra denne uge. Det har skabt enkelte frustrationer for borgere, der har troet, de havde bestilt tid til antistoftest.

- Men vi har slet ikke udstyret endnu, siger Peter Ivan Andersen.

Hvis du vil bestille tid til at blive testet for, om du er smittet med coronavirus, skal du gøre det på www.coronaprover.dk.

Annonce

Udviklingen i antallet af smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce