Annonce
Varde

Antallet af coronasmittede stiger igen: Der er smitte i hele kommunen

Sådan ser det ud, når man bliver testet for corona. Arkivfoto: Jens Thaysen
Der er voldsomt meget coronasmitte i omløb.
Annonce

Varde Kommune: I løbet af denne uge er antallet af lokale coronasmittede steget dag for dag, og Varde Kommune er nu blandt de kommuner i hele landet med flest smittede.

Status fredag er, at 142 er blevet testet positiv de seneste syv dage, og hvis man sætter det i forhold til kommunens størrelse, så er vi kommunen med syvendeflest smittede i landet.

De over 100 smittede sæsonansatte på Sydvestjysk Pelscenter tæller ikke med. Hvis de gjorde, så ville Varde Kommune formentlig være kommunen med mest coronasmitte i øjeblikket.

Kommunaldirektør Mogens Pedersen skriver i en mail, at der er smitte i alle dele af kommunen:

- Måske lidt mere i den nordlige del og i Varde og lidt mindre i Oksbøl- og Agerbæk-området. Men der er smitte alle steder lige nu, desværre, skriver han i en mail.

Det er i øjeblikket især mennesker mellem 40 og 60 år, der bliver smittet, men det rammer også børn og unge. Derfor er der i øjeblikket flere skoler, hvor enkelte børn eller hele klasser er sendt hjem for at få taget en test. Hele 10iCampus er lukket.

I børnepasningen er der også børn, der er hjemsendt, men det skyldes hovedsageligt, at forældre eller personale har været smittet.

Annonce

Test på plejecentre

Samme situation gælder i ældreplejen, hvor det aktuelt også kun er ansatte og ikke ældre, der har været ramt af smitte.

Helle Plejecenter ligger i Starup-Tofterup. Foto indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Skråfoto, 17. november 2020

Senest er alle beboere og ansatte blevet testet på Helle Plejecenter, fordi en ansat har været smittet. Alle, der er blevet testet, har fået et negativt svar tilbage.

Dog forklarer ældrechef Thorkild Sloth Pedersen, at der er to medarbejdere, der stadig ikke er blevet testet og indtil videre skal holde sig hjemme. Det skyldes, at de er "nære kontakter" til den smittede kollega, og derfor skal de testes på fjerde- og sjettedagen efter deres seneste kontakt. De må møde på arbejde igen, hvis deres første test er negativ.

Annonce

Husstandsmedlemmer skal testes

I den kommende tid er der udsigt til, at kommunens mange ansatte på minkfarme samt deres familier skal testes nogle gange.

Varde Kommunes sundhedskrisestab har sendt en anbefaling fra Sundhedsstyrelsen ud, hvor der står, at personer med relationer til minkdrift, herunder husstandsmedlemmer til personer, der arbejder på en minkfarm, skal testes to gange om ugen.

Desuden bør personer, der bor sammen med en, der arbejder på en minkfarm, hvor der er påvist smitte, blive hjemme fra arbejde.

Det er dog en kort periode, da de fleste mink allerede er slået ned, og det gælder til senest 14 dage efter slagtningen af hele minkbesætningen.


Der er smitte alle steder lige nu, desværre.

Kommunaldirektør Mogens Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Flere vil stoppe nedrivning: Lokal folketingspolitiker kalder boligminister i samråd om Munkebo

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce