Annonce
112

Antallet af indbrud falder i Sønderborg

Områdeleder Preben Westh understreger, at der fortsættes med øget patruljedækning. Arkivfoto: Søren Gylling
Politiet havde anmeldelse om 64 indbrud i private hjem i årets andet kvartal. Det er et fald på 59,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Sønderborg: For alle, der har været udsat for indbrud, er det en træls oplevelse. Så derfor er en melding om, at antallet af indbrud i Sønderborg-området fortsat er faldende, en ringe trøst.

Men det glæder parterne bag indbrudssatsningen "Bo trygt", der arbejder for at øge trygheden og reducere antallet af indbrud i Danmark.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik blev der i Sønderborg anmeldt 64 indbrud i private hjem i årets andet kvartal. Det er et fald på 59,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

- Sønderborg Kommune har været hårdt ramt af indbrud, og derfor har vi sat markant ind på flere fronter for at nedbringe antallet af indbrud og den medfølgende utryghed i kommunen, siger Preben Westh, der er vicepolitiinspektør i Områdecenter Syd. Området dækker bl.a. Sønderborg.

Han understreger, at politiet er rigtig glade for, at antallet af indbrud i Sønderborg er faldende, men der bliver stadig begået for mange indbrud, og politiet vil også fremadrettet havde fokus på indbrudsforebyggelse.

- Vi vil fortsætte med den øgede patruljedækning og have fokus på opklaring af indbrud. Desuden er det oplysende arbejde om, hvad man selv kan gøre med indbrudssikring og nabohjælp, en helt central del af vores indsats, understreger Preben Westh.

Annonce

Indbrud de seneste fem år

Indbrud i private hjem i Sønderborg-kommune de seneste fem år:

2019: Første kvartal: 132. Andet kvartal 64

2018: Første kvartal: 138. Andet kvartal: 158

2017: Første kvartal: 64. Andet kvartal: 75

2016: Første kvartal: 132. Andet kvartal: 125

2015: Første kvartal: 130. Andet kvartal: 87

Nabohjælp

Det kan gøres med nabohjælp, hvor man er opmærksom på fremmede biler og personer på vejene, god belysning udenfor huset med sensor, undgå store træer, høje hække og mørke gemmesteder omkring huset.

Det er også vigtigt at låse værktøj og haveredskaber inde i skur eller garage, så det ikke kan bruges til indbrud. Det er også vigtigt at sørge for gode solide låse og sikrede vinduer.

Politiet opfordrer også at ringe 114, hvis der har været indbrud eller man er vidne til mistænkelig adfærd. Hurtige oplysninger til politiet kan være medvirkende til at opklare indbrud. Og selv mindre detaljer kan gøre en forskel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce