Annonce
Kolding

Antallet af nye coronasmittede i Kolding falder svagt: Har fortsat landets næsthøjeste smittetryk

Bliv testet, lyder opfordringen fortsat indtrængende fra Kolding Kommune til alle borgere. Arkivfoto: Mette Mørk
Men stadig alt for mange nysmittede i Kolding, så gå til test og reager lynhurtigt, når en i familien rammes, siger borgmester Jørn Pedersen.

Kolding. Endnu et døgn er gået med fortsat faldende smittetryk i Kolding - dog nu meget svagt i forhold til de forrige døgn.

Torsdagens tal fra Statens Serum Institut viser, at antallet af coronasmittede faldt for ottende dag i træk - så nu er 186 konstateret smittede pr. 100.000 borgere i den seneste uge mod 187,1 onsdag.

I konkrete tal er det et fald fra 174 til nu 173.

Kolding er stadig nummer to på listen over kommuner med fleste coronasmittede pr. 100.000 borgere - Ishøj ligger helt i top.


Vi ligger stadig alt for højt og langt fra bekymringsgrænsen.

Jørn Pedersen, borgmester


Annonce

Alt for mange

Koldings borgmester Jørn Pedersen opfordrer fortsat indtrængende alle borgere til at lade sig teste.

- Antallet er nye smittede er godt nok stort set halveret i forhold til for en uge siden, men vi ligger stadig alt for højt og langt fra bekymringsgrænsen, konstaterer borgmesteren, som også opfordrer til lynhurtig reaktion i familierne, når én først er smittet.

- For vi kan se med den britiske mutant, at det er hele familien, der bliver smittet, og det understreger vigtigheden af, at man hurtigt isolerer sig, siger Jørn Pedersen. Han oplyser, at syv personer lige nu gør brug af et kommunalt isolationsophold på bl.a. vandrerhjemmet.

På grund af de faldende smittetal håber og regner Kolding Kommune med, at skoler og daginstitutioner i postnummer 6000 kan åbne igen på mandag, men den endelige besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed kommer formentlig først fredag eftermiddag, selvom borgmester Jørn Pedersen (V) massivt langer ud efter de statslige myndigheders sene meldinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Aabenraa

Tyskerne kan bare komme an: Gitte vil gi' mere gas efter 24 år i kiosk

Annonce