Annonce
Varde

Antallet af smittede falder en smule i Varde Kommune

Erik Buhl tror, at smitten har ramt toppen i Varde Kommune. Arkivfoto: Jacob Schultz
Erik Buhl (V) vælger at tro, at det fra nu af går den rigtige vej med antallet af smittede i Varde Kommune, efter der tirsdag endelig var et lille fald.

Varde Kommune: Mandag var der 142, der var blevet testet positiv for corona de seneste syv dage. Tirsdag faldt det tal til 139.

Det er ikke et stort fald, og hvis man ser på antallet af smittede per 100.000 indbyggere, så er Varde Kommune stadig i top 10. Men borgmester Erik Buhl (V) vælger at være positiv og tro på, at det nu går den rigtige vej:

- Jeg tror på, vi er på toppen, siger han.

Annonce

Også andre ting viser, at det formentlig går den rette vej med smitten. På Sydvestjysk Pelscenter er der nu kun 13, der stadig er smittet med covid-19, og dagtilbudschef Anette Brodde oplyser, at i denne uge er der ingen udbrud i dagtilbud, der har krævet hjemsendelse af grupper af børn. I sidste uge blev Vuggestuen Isbjergparken lukket ned, fordi en medarbejder var blevet testet positiv, men den er åbnet igen.

Ingen lokale restriktioner

Erik Buhl fastholder sin anbefaling af, at alle overvejer en ekstra gang, om de vil komme til en social sammenkomst, der ikke er nødvendig. Desuden fortsætter Varde Kommune med at kræve to negative test af hjemsendte folkeskoleelever, før de må komme tilbage i skolen. Udover det vil kommunen kun gøre det, som sundhedsmyndighederne anbefaler.


Jeg ved, at HTH i dag har været ude. De har næsten ingen smittede, men de har mindet deres medarbejdere om at tage vare på dem selv og deres nærmeste. Det, synes jeg, er et super godt eksempel.

Borgmester Erik Buhl (V)


Dog fortæller borgmesteren, at politikerne har været inde i overvejelser om at lave nogle særlige, lokale restriktioner. Det kunne være ved at lukke dele af kommunens virksomhed ned.

Det er i første omgang droppet, mens hvis der komme en væsentlig øget smitte lokalt, så fortæller Erik Buhl, at kommunen vil gå i dialog med Sundhedsstyrelsen om, hvorvidt det er et værktøj, som Varde Kommune bør gøre brug af.

Annonce

Ros til HTH

Erik Buhl opfordrer virksomheder til at sende et klart signal til medarbejder om, at de skal gøre deres bedste for at holde smittespredningen nede:

- Jeg ved, at HTH i dag (tirsdag, red.) har været ude. De har næsten ingen smittede, men de har mindet deres medarbejdere om at tage vare på dem selv og deres nærmeste. Det, synes jeg, er et super godt eksempel.

Dagens tal

  1. De seneste syv dage er 139 blevet smittet med covid-19 i Varde Kommune. Incidenstallet - antallet af smittede per 100.000 indbyggere - er 278,4.
  2. Siden coronakrisen begyndte, er 463 blevet testet positive i Varde Kommune. Langt hovedparten har fået covid-19 her i efteråret. Dog blev der ikke testet særligt mange i foråret.
  3. 3,71 procent af dem, der bliver testet aktuelt i Varde Kommune, bliver testet positiv. Det er langt højere end i nabokommunerne.
  4. I alt er der blevet foretaget 25.514 test af borgere i Varde Kommune.

De øvrige kommuner i smittespredningens top 10 ligger enten omkring Limfjorden eller i Københavnsområdet. I det sydlige Danmark er det kun Billund Kommune, hvor smittespredningen er næsten lige så stor.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Varde For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Varde

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Først på specialskolen har 10-årige Kristian fået lyst til at lære. Nu råber forældrene op: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Tempoforladt første halvleg: Kan SønderjyskE spille sig i kvartfinalen?

Varde

Frivillighed eller sofa: Foreningsdød er en trussel for hele kommunen

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Varde

DF kaldet det hyklerisk at sige nej til supersommerhuse og samtidig ja til stort golfhotel ved kysten

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Annonce