Annonce
112

Antallet af tyverier i kommunen er faldet en del det seneste år

Alarmen er gået færre gange end tidligere det seneste stykke tid. Arkivfoto: Anders Debel Hansen/Ritzau Scanpix
Sydøstjyllands Politi har blandt andet modtaget 306 færre anmeldelser af cykeltyverier i kommunen de seneste fire kvartaler.

Denne artikel er skrevet af Ritzaus tekstrobot på baggrund af oplysninger fra Danmarks Statistik.

Kolding: Antallet af anmeldelser af tyveri i Kolding Kommune er faldet en del hen over det seneste år.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at politiet fra fjerde kvartal 2018 til og med tredje kvartal 2019 modtog 2219 anmeldelser af tyveri. Det er en tilbagegang på 634 sager sammenlignet med året forinden, svarende til 22 procent.

Blandt andet er der i løbet af perioden blevet noteret 384 cykeltyverier, hvilket svarer til et fald på 306 sager.

Tendensen er den samme, når det gælder indbrud. Her var der 1099 anmeldte forhold, og det er 98 færre end de foregående 12 måneder. Den udvikling bidrog kategorien indbrud i ubeboede bebyggelser til med et fald på 32 anmeldelser. Året forinden var der 239 af slagsen.

Endelig blev der registreret 21 flere volds- og trusselstilfælde i kommunen sammenlignet med året før, hvor tallet hed 453. Det bunder blandt andet i, at der blev indberettet 26 flere trusler om vold.

Til sammenligning blev der i Vejle Kommune registreret et fald hen over perioden på 189 tyverier. Her var der samtidig 3 færre indbrud, og 5 flere sager omhandlende vold eller trusler.

Ser man på tallene for hele landet, er mængden af tyverier gået ned fra 183.138 til 162.384. Det svarer til en ændring på 11 procent.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce