Annonce
112

Antallet af tyverier i kommunen er faldet en del det seneste år

Alarmen er gået færre gange end tidligere det seneste stykke tid. Arkivfoto: Anders Debel Hansen/Ritzau Scanpix
Sydøstjyllands Politi har blandt andet modtaget 306 færre anmeldelser af cykeltyverier i kommunen de seneste fire kvartaler.

Denne artikel er skrevet af Ritzaus tekstrobot på baggrund af oplysninger fra Danmarks Statistik.

Kolding: Antallet af anmeldelser af tyveri i Kolding Kommune er faldet en del hen over det seneste år.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at politiet fra fjerde kvartal 2018 til og med tredje kvartal 2019 modtog 2219 anmeldelser af tyveri. Det er en tilbagegang på 634 sager sammenlignet med året forinden, svarende til 22 procent.

Blandt andet er der i løbet af perioden blevet noteret 384 cykeltyverier, hvilket svarer til et fald på 306 sager.

Tendensen er den samme, når det gælder indbrud. Her var der 1099 anmeldte forhold, og det er 98 færre end de foregående 12 måneder. Den udvikling bidrog kategorien indbrud i ubeboede bebyggelser til med et fald på 32 anmeldelser. Året forinden var der 239 af slagsen.

Endelig blev der registreret 21 flere volds- og trusselstilfælde i kommunen sammenlignet med året før, hvor tallet hed 453. Det bunder blandt andet i, at der blev indberettet 26 flere trusler om vold.

Til sammenligning blev der i Vejle Kommune registreret et fald hen over perioden på 189 tyverier. Her var der samtidig 3 færre indbrud, og 5 flere sager omhandlende vold eller trusler.

Ser man på tallene for hele landet, er mængden af tyverier gået ned fra 183.138 til 162.384. Det svarer til en ændring på 11 procent.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce