Annonce
Esbjerg

Antallet af voldssager i Esbjerg er stigende

Voldssager hører til den hårdere kriminalitet, og volden er stigende i Esbjerg. Arkivfoto: Michael Bager
Også antallet af trusler om vold er steget en smule det seneste år.

Esbjerg: Antallet af anmeldelser af vold eller trusler om vold er steget en smule hen over det seneste år i Esbjerg Kommune.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at politiet fra fjerde kvartal 2018 til og med tredje kvartal 2019 modtog 657 anmeldelser af vold eller trusler. Det er en stigning på 48 sager sammenlignet med året forinden, svarende til otte procent.

Blandt andet er der i løbet af perioden blevet noteret 142 trusler om vold, hvilket svarer til en stigning på 35 sager.

Derimod er tendensen en anden, når det gælder tyveri. Her var der 2830 anmeldte forhold, og det er 157 færre end de foregående 12 måneder. Den udvikling bidrog kategorien tyveri af køretøjer til med et fald på 42 anmeldelser. Året forinden var der 153 af slagsen. Endelig blev der registreret 39 flere indbrud i kommunen sammenlignet med året før, hvor tallet var 1088. Det bunder blandt andet i, at der blev indberettet 23 flere indbrud i forretninger og virksomheder.

På Fanø er tendensen den samme, når det gælder tyveri. Her var der 58 anmeldte forhold. Det er 8 færre end de foregående 12 måneder, og der er anmeldt tre indbrud færre i kommunen sammenlignet med året før, hvor tallet hed 27. Det bunder blandt andet i, at der blev indberettet 4 færre indbrud i ubeboede bebyggelser.

Ser man på tallene for hele landet, er mængden af volds- og trusselstilfælde gået op fra 26.438 til 26.910. Det svarer til en stigning på to procent.

Denne artikel er skrevet af Ritzaus tekstrobot på baggrund af oplysninger fra Danmarks Statistik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce