Annonce
Haderslev

Anton sejler i en god sags tjeneste

HADERSLEV: Anton var ude i kuling og stærk modstrøm på sin vej fra Ebeltoft til de sønderjyske farvande, men Anton er en sej kutter, der har prøvet lidt af hvert, siden den blev søsat i 1948, og i går nåede den i havn i Haderslev. Med 70 bådflygtninge, som kunstner og provokatør Jens Galschiøt har kaldt de 70 skulpturer, der fylder op på dækket.

En flydende kunstinstallation, som Landsforeningen Levende Hav har taget initiativ til at skabe for at sætte fokus på FN's 2015-mål mod fattigdom og nød.

-- Vi brænder for at formidle, at vi alle har et tungt ansvar for at handle, og vi brænder for at formidle, at det faktisk hjælper, når vi gør noget, udtaler formand for Levende Hav, Knud Andersen.

At det nytter at gøre en indsats, viser tal fra FN, der stadig har store udfordringer, men også kan melde om færre mennesker, der lever under fattigdomsgrænsen, mange flere drikker rent drikkevand, og færre spædbørn dør.

Det budskab får danskerne stukket i hånden i dag, når frivillige landet over uddeler avisen 'Verdens Bedste Nyheder', og de frivillige serverer også morgenbrød, sponseret af Kohberg.

I Haderslev sker det på Gravene, Rutebilstationen, Rådhuset, Havnen, Handelsskolen, Katedralskolen og Sprogcentret mellem kl. 7.00-9.00.

Kl. 15.00 åbner borgmester Jens Christian Gjesing (S) kampagnen på havnen, som folk vil kunne besøge, indtil Anton lægger fra kaj mandag.

Annonce
Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Kom med indenfor: Unikt eller kitsch - Johanns hus er ikke som alle andres

Varde For abonnenter

Frygteligt syn mødte landmand: Skambidt kvie aflivet efter formodet ulveangreb på Skallingen

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Fans i hele verden samles om verdens største fodboldfinale - men heftigt prisskilt afskrækker lokale barer fra tage del i festen

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri i midtbyen: Ukendt gerningsmand har for anden gang klippet alle friske skud fra Eriks havekrukker – måske for at få en rus ud af at ryge dem

Annonce